EL PUNT AVUI: El ple avala l’operació de la nova clínica Girona

10/06/14 00:00 – GIRONA – DANI VILÀ

El primer pas perquè la Clínica Girona pugui construir el nou centre sanitari a la carretera Barcelona, a l’accés sud, va superar ahir el primer tràmit municipal. El ple municipal va avalar l’operació urbanística que permetrà que la Clínica Girona pugui ocupar 22.000 metres quadrats a l’accés sud de la capital a canvi que l’actual edifici sigui un espai comercial o hoteler, cedeixi uns 200 metres quadrats al col•legi Verd i se cedeixi una zona verda de 19.000 metres quadrats a l’Avellaneda.

El projecte va fer el primer pas ahir amb l’aprovació de l’avanç de la modificació del pla general que haurà de permetre tota l’operació. Tot i l’aprovació, amb els vots de l’equip de govern de CiU, així com el principal grup a l’oposició, el PSC, el PP i el regidor no adscrit Carles Palomares, no es va obtenir el consens en aquest projecte urbanístic cabdal, ja que la CUP i ICV hi van votar en contra, mentre que el regidor no adscrit de RCat, Carles Bonaventura, es va abstenir.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va certificar que “es tracta d’una operació de ciutat per a un projecte de gran envergadura”. En aquest sentit, l’alcalde va defensar el projecte de la Clínica Girona “perquè canvia la fisonomia d’un sector crític a l’entrada sud que, si no hi féssim res, quedaria així molt temps, i és una institució gironina qui farà una inversió molt elevada i beneficiarà els gironins”.

La portaveu del PSC, Pia Bosch, va criticar la renúncia al projecte de cobriment del tren, però va admetre que “amb la situació actual cal una sortida al sector i l’operació permet garantir millor accessibilitat a un servei com aquest”. Tot i això, va expressar dubtes sobre el model sanitari o l’afectació per contaminació acústica. La portaveu del PP, Concepció Veray, també va avalar l’operació “perquè cal adaptar-se a cada moment, donem solució a un sector que s’està degradant i és important que la clínica no marxi de Girona”.

El portaveu de la CUP, Jordi Navarro, va criticar la planificació del sector “en plena efervescència urbanística” i va recordar que el trasllat porta a la perifèria un servei com aquest. Des d’ICV, Joan Olòriz va demanar al govern “deixar en guaret” el projecte per debatre’l més endavant, “perquè té un efecte molt clar en el futur de la ciutat”. El regidor no adscrit, Carles Bonaventura (RCat), es va abstenir tot i veure bé la millora del sector, ja que va exposar dubtes pel model sanitari.

El regidor d’Urbanisme, Carles Ribas, va avançar la voluntat que tota l’operació urbanística pugui rebre l’aprovació inicial al setembre després de debatre el projecte. Cal tenir present que la Clínica Girona ha expressat la voluntat que les obres d’urbanització comencin a final d’any perquè al final del 2015 s’iniciï l’obra del nou centre sanitari, que es posaria en funcionament durant l’any 2018.

FOTOGRAFIA: L’edifici de la Clínica Girona en l’actualitat es troba al carrer Joan Maragall i es traslladarà a la carretera Barcelona Foto: MANEL LLADÓ.

Nota informativa en PDF


Més info: Llegir l’article al Diari El Punt Avui
Font: EL PUNT AVUI