EL PUNT AVUI: La seu actual al Joan Maragall serà un complex comercial

01/06/14 02:00 – GIRONA – JORDI NADAL
El trasllat de la Clínica Girona al carrer de Barcelona farà que les actuals instal•lacions del carrer Joan Maragall quedin buides. L’empresa ha demanat la requalificació de l’edifici a l’Ajuntament perquè es puguin destinar a usos comercials. Per complir la normativa legal, a part de fer la cessió d’un terreny a Palau (vegeu la pàgina anterior), la clínica cedirà al col•legi Verd una parcel•la d’uns 200 m².

La Clínica Girona no abandonarà completament el sector, ja que s’hi mantindran serveis com Consultes externes, als quals s’accedeix des del carrer Juli Garreta.

A la zona on hi ha la rampa d’entrada a urgències de la clínica hi haurà un pas cobert a través del qual es podrà accedir fins a una plaça interior, que serà annexa a l’espai cedit al col•legi Verd i serà una zona verda de recepció del complex comercial. La resta de l’edifici de l’actual clínica Girona es preveu que siguin espais comercials. Segons ha pogut saber aquest diari, la clínica Girona ja ha tingut diversos contactes amb empreses interessades a obrir-hi establiment. No ha transcendit de què podrien ser, però s’apunta que hi ha possibilitats que siguin del sector tèxtil.

Per altra banda, cal veure ara què passa amb els terrenys que la Clínica Girona té a Fornells de la Selva i ens els quals havia de construir la clínica nova.

L’Ajuntament de Fornells va enllestir fa pocs mesos els tràmits urbanístics que feien possible el trasllat de la clínica al seu municipi tan aviat com la direcció del centre clínic ho decidís. Era un projecte que anava acompanyat d’una promoció d’uns 120 habitatges que havien de facilitar el finançament de l’operació de trasllat. Una possibilitat que s’insinua sobre l’ús que poden tenir els terrenys és que s’hi mantinguin els usos sanitaris, i que ho facin a través d’algun nou servei que la Clínica Girona hi pugui destinar. Un podria ser, per exemple, el de geriàtric ja que Fornells té, des de fa temps, l’interès de disposar-ne d’un al municipi.

LES XIFRES
750.000 persones són les que cada any passen per les instal•lacions de la Clínica Girona al carrer Joan Maragall.

400 treballadors són els que el centre clínic té aproximadament i que cada dia han d’accedir al seu centre de treball.

Més pes específic al futur pla director sanitari

El conseller de Salut Boi Ruizva dir al maig que es donarà més pes a la Clínica Girona, dins el marc del pla director de la regió sanitària. Tindrà tres pilars: la clínica, el Trueta i el Santa Caterina.

Un altre impuls comercial a l’entorn de la clínica

La instal•lació d’algun tipus d’establiment o complex comercial a la zona de Joan Maragall podria donar un altre impuls al comerç de l’eix que vertebren el mateix carrer Joan Maragall, Migdia, Juli Garreta i travessers. Suposarà, en tot cas, una ampliació significativa d’oferta en una zona en què, aquesta dècada, ja s’ha vist com hi ha augmentat molt el nombre de botigues, moltes, franquícies.

Fotografia: La façana principal de la Clínica Girona, ahir al matí, amb la referència al 75è aniversari del centre, que va celebrar l’any 2009 Foto: JOAN SABATER.

Nota informativa en PDF


Més info: Llegir l’article al Diari El Punt Avui
Font: EL PUNT AVUI