EL PUNT AVUI: Llum verd d’Urbanisme al nou centre de Clínica Girona

El director general d’Urbanisme i el portaveu de CiU a l’Ajuntament ressalten els efectes positius del projecte per al sector sud de la ciutat. Les obres podrien iniciar-se abans no acabi l’any.

N.ASTORCH/D.VILA
La comissió territorial d’Urbanisme va aprovar ahir definitivament la modificació del pla general de Girona que permetrà la reurbanització de l’entrada sud de Girona i la construcció del nou edifici de Clínica Girona. Aquest era el darrer tràmit que calia perquè Clínica Girona pugui tirar endavant el seu projecte i començar les obres de les noves instal•lacions abans no acabi l’any, d’acord amb el calendari previst pels promotors. Després de la reunió de la comissió d’Urbanisme, que va tenir lloc a Santa Coloma de Farners, el director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, va destacar els efectes positius que a mitjà i llarg termini tindrà aquesta operació urbanística no únicament per a la zona on es construirà el nou edifici –un sector que va qualificar de “molt degradat”–, sinó també per al conjunt de la ciutat i tot el seu entorn urbà. “És una gran oportunitat de regeneració urbana en aquest front tan degradat. Implantar un motor d’activitat econòmica, com el que representa un equipament sanitari, ben segur que suposarà que en un futur immediat es vagin desenvolupant altres actuacions que preveu l’ordenació urbanística al voltant d’aquest equipament”, va declarar. El director d’Urbanisme va afegir que els promotors hauran d’introduir només alguns canvis al projecte arran “d’unes consideracions menors” fetes en el si de la comissió, si bé va valorar satisfactòriament el projecte en el seu conjunt, amb els accessos i aparcaments inclosos, sobre els quals va dir que “estan molt ben resolts”.
El portaveu del grup municipal de CiU a Girona i responsable de les negociacions amb Clínica Girona, Carles Ribas, va qualificar de “molt positiva” l’aprovació per part d’Urbanisme d’un projecte que permetrà la transformació total de l’entrada sud de Girona. El responsable municipal recorda que el vistiplau de la comissió “és el primer pas ferm fet” per a la construcció de la nova Clinica Girona i que “ara li pertocarà a l’entitat privada continuar l’impuls per començar la construcció de la nova clínica”.
El nou centre sanitari s’ubicarà a l’espai que antigament ocupaven les antigues naus de la Citroën i d’Industrial Ginés. Amb un sostre edificable de 5.000 metres quadrats, el nou centre tindrà una superfície de 26.000 m², el doble de la superfície actual del centre de Girona. L’ampliació d’espai permetrà disposar de més sales d’operacions –de les vuit que hi ha en l’edifici actual es passarà a les deu–, així com tenir tres sales de part i tres d’endoscòpies. La inversió prevista per a la construcció del nou equipament és de 50 milions d’euros i l’empresa preveu fer el trasllat l’any 2018.

LA XIFRA
50 milions d’euros és la quantitat que Clínica Girona preveu invertir en la construcció del nou centre sanitari.

FOTOGRAFIA: Part de la parcel•la del sector sud de la ciutat on es construirà al nova Clínica Girona, a tocar de la carretera de Barcelona. Foto: MANEL LLADÓ.

La notícia en pdf


Més info: Llegir la notícia al diari EL PUNT AVUI
Font: EL PUNT AVUI