EL PUNT AVUI: Salut vol donar a Clínica Girona un paper rellevant en el pla director de la regió

22/05/14 02:00 – GIRONA – NÚRIA ASTORCH
El pla director de la regió sanitària de Girona 2015-2020 que està confeccionant el Departament de Salut se sostindrà en tres pilars bàsics: l’hospital Josep Trueta de Girona (ICS), l’hospital Santa Caterina de Salt (IAS) i la Clínica Girona (privada). Així va exposar-ho el conseller de Salut, Boi Ruiz, en la reunió que el dia 16 va mantenir amb els grups municipals de l’Ajuntament de Girona i en la qual va donar per aparcat el projecte de construcció del nou Trueta. Segons van explicar ahir la portaveu del PSC al consistori, Pia Bosch, la previsió de Salut és que la Clínica Girona passi a assumir, conjuntament amb el Santa Caterina, les urgències bàsiques. Clínica Girona, de titularitat privada, forma part de la xarxa hospitalària d’utilització Pública (XHUP) i des de fa anys assumeix intervencions quirúrgiques derivades del Trueta i del Santa Caterina mitjançant conveni amb Salut.
La diputada del PSC al Parlament de Catalunya Marina Geli i Pia Bosch volen conèixer quina és la planificació de serveis en què treballa Salut perquè temen que en el nou pla director, que és previst que es presenti a la tardor, el Trueta pugui sortir-ne perjudicat en benefici del Santa Caterina i de Clínica Girona. I és que en aquella mateixa trobada, i en relació als papers que juguen els hospitals de Girona i de Salt, el conseller de Salut va afirmar que “el Trueta és complementari del Santa Caterina i no a l’inrevés”. “No acceptarem un miniTrueta i que Clínica Girona es converteixi en centre de referència”, va declarar Geli.
Geli i Bosch troben incomprensible que el conseller de Salut, d’una banda, i l’alcalde de Girona, per l’altra, deixin perdre un projecte estratègic per a la ciutat i la demarcació de Girona com ho és el nou Trueta. I en aquest sentit, van indicar que es rebel•len en contra d’aquesta decisió i de la manca d’ambició política de Ruiz i Puigdemont i asseguren que es mantindran tossudes en la reivindicació d’un nou centre hospitalari per Girona. Així, la diputada i la regidora socialistes reclamen la creació d’una comissió política gironina, formada per parlamentaris i grups municipals, amb el Departament de Salut i la UdG.
Trencament del consens dels grups polítics
La decisió de Salut d’aparcar el nou Trueta i remodelar l’edifici actual trenca el consens polític que hi havia sobre aquesta qüestió i que havia quedat reflectit en diversos acords, segons fa notar el PSC. Geli va recordar l’acord parlament del 14 de novembre del 2013 per buscar una ubicació definitiva per al nou Trueta a la zona nord de Girona i Bosc al que es va arribar amb CiU el juliol del 2011 a favor del nou hospital

FOTOGRAFIA: Façana de la Clínica Girona, una empresa privada que forma part de la XHUP. Foto: MANEL LLADÓ.

Nota informativa en PDF


Més info: Llegir l’article al Diari El Punt Avui
Font: EL PUNT AVUI