EL PUNT AVUI: S’endarrereix el permís per fer la nova clínica Girona

La junta de govern va aprovar ahir la reparcel·lació del sector i encara falten tràmits fins a la concessió de la llicència definitiva. També falta fer l’aprovació del projecte de construcció

GIRONA  8 març 2017  JORDI NADAL – L’inici de les obres per a la construcció de la nova clínica Girona s’endarrereix uns quants mesos. El regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, va dir ahir que els tràmits administratius per a la concessió de la llicència d’obres no s’acabaran fins cap a l’estiu, moment en el qual es podrien començar si l’empresa ho considera oportú. Ahir, una junta de govern extraordinària va servir per aprovar inicialment el projecte de reparcel·lació de l’espai on s’ha d’ubicar el nou edifici de la clínica Girona. Alcalà va concretar que es tracta d’un “pas administratiu i urbanístic important per a la futura reurbanització de l’entrada sud de la ciutat”. Amb l’aprovació inicial comença un mes d’exposició pública després del qual, si no hi ha nous endarreriments, caldrà fer l’aprovació del projecte de construcció, unir els dos documents i emetre la llicència d’obres, va explicar el regidor.

L’interès de la clínica Girona manifestat fa aproximadament un any era de començar les obres abans que comencés el 2017, amb la voluntat de tenir-la acabada 26 mesos més tard. Els tràmits administratius, però, estan retardant el procés. Alcalà hi va afegir que l’Ajuntament “té el màxim interès en el fet que es faci aquesta obra, però els tràmits són molt complexos, i els terminis de l’administració es poden fer molt llargs”. La direcció de la clínica Girona va demanar la llicència el juny de l’any passat, aquest mes fa nou mesos.

La nova clínica Girona ha de tenir un doble efecte beneficiós per a la ciutat. D’una banda, permetre renovar l’equipament sanitari en unes instal·lacions noves i molt més modernes. El projecte tindrà un cost per a la clínica de 52 milions d’euros, que es finançaran completament amb fons propis. D’una altra banda, l’obra ha de permetre netejar la cara a l’entrada sud de Girona pel carrer Barcelona, actualment plena de naus industrials abandonades i en molt mal estat.

LA FRASE

El projecte és molt complex i els tràmits, llargs, però tenim molt interès en el fet que l’obra comenci

Joan Alcalà

REGIDOR D’URBANISME, ACTIVITATS, MOBILITAT I VIA PÚBLICA DE GIRONA

FOTOGRAFIA: El juny de l’any passat es van fer prospeccions al subsol del solar on s’ha de fer la nova clínica Girona, a l’entrada sud de la ciutat pel carrer Barcelona Foto: J.N.

LLegir la notícia al diari EL PUNT AVUI:

http://www.elpuntavui.cat/territori/article/6-urbanisme/1087537-s-endarrereix-el-permis-per-fer-la-nova-clinica-girona.html

La notícia en pdf