EL PUNT AVUI: Visita llampec i discreta de Bassa

La consellera Dolors Bassa, empresonada, visita la seva mare, ingressada a la Clínica Girona, amb un permís del Tribunal Suprem de tan sols dues hores

 El trasllat es va fer segons el previst i sense cap mobilització ciutadana

  • El vehicle policial que traslladava Dolors Bassa, sortint de la Clínica Girona i dirigint-se altre cop cap al centre penitenciari Puig de les Basses de Figueres Ò. PINILLA.

La consellera Dolors Bassa va poder sortir ahir de la presó del Puig de les Basses de Figueres per poder visitar la seva mare, de 87 anys, que dijous va ser sotmesa a una operació. Ho va fer amb el permís extraordinari de dues hores que va concedir la sala de vacances del Tribunal Suprem. La comitiva, compresa per dos vehicles policials camuflats, va arribar a la Clínica Girona a tres quarts i mig de deu del matí. Al centre sanitari hi van entrar per la rampa d’emergències que hi ha al carrer Joan Maragall, on habitualment entren només les ambulàncies. A fora, a la plaça Miquel Santaló i Pavor, ningú. Només quatre mitjans de comunicació per captar el moment de l’entrada dels vehicles policials, i algun sanitari que treia el cap curiós per les finestres. Així doncs, es va complir amb escrupolositat la petició de l’advocat de Bassa, Mariano Bergés, que havia demanat que no hi hagués cap manifestació ni mobilització per “respectar la intimitat de la família” i perquè el permís es desenvolupés “amb normalitat”. Cal tenir en compte que aquest és el primer permís extraordinari que es concedeix a un pres preventiu del procés independentista.

Bassa va estar acompanyada en tot moment per agents dels Mossos d’Esquadra. I és que cal tenir en compte que la fiscalia del Tribunal Suprem no es va oposar que la consellera pogués visitar la seva mare al centre sanitari, però a canvi va sol·licitar que estigues sota custòdia policial en tot moment. Els i les agents, protegits amb armilles antibales, i la consellera van accedir a la zona de la unitat de cures intensives (UCI) de la Clínica Girona a través de les instal·lacions i els túnels interns. Si bé l’horari de visites a la unitat de l’UCI és de 12 h a 13 h i de 17 h a 18 h, el centre hospitalari va permetre de manera extraordinària que la vista fos entre les 10h i les 12 h. Cal tenir en compte que es tracta d’una situació també extraordinària, que requeria que tot plegat es fes discretament i sense mirades curioses ni ensurts que compliquessin l’operació.

Val a dir que la secció d’urgències de Clínica Girona, per on va entrar Bassa i la comitiva policial, no es va aturar en cap moment, si bé va tenir una vigilància més que l’habitual. Totes aquelles persones que intentaven accedir a les instal·lacions passaven obligatòriament pel control de vigilància privada del centre, si bé tot va fluir amb normalitat. A la primera planta del centre sanitari, on hi ha l’accés a la zona de l’UCI, no hi havia absolutament ningú. Ni dins ni fora de les sales d’accés. Tan sols una porta tancada amb el rètol de l’horari i sanitaris i gent externa pujant i baixant les escales d’aquesta clínica que està al bell mig de la ciutat de Girona i en una zona molt concorreguda perquè és un epicentre comercial.

Camí de tornada

La consellera Dolors Bassa es va estar a la clínica dues hores exactes. Abans que toquessin les dotze del migdia, altre cop els dos vehicles policials arrancaven el motor i encenien els llums per pujar per la rampa de pocs metres que porta altre cop al carrer Joan Maragall, que per un breu minut va ser tallat al trànsit per una patrulla dels Mossos d’Esquadra. Ho van fer amb rapidesa, sense llums ni sons d’emergència, i enfilant línia recta en direcció a l’autopista AP-7. Amb dos hores, havia donat prou temps perquè més mitjans de comunicació s’apleguessin a fora al carrer. També molts curiosos que preguntaven qui hi havia dins. Ni un crit de “Llibertat presos polítics” ni “Independència” ni “Injustícia!”. Ni un sol manifestant a les portes de la clínica, respectant fins al final el que havia demanat l’advocat i la família.

Quaranta minuts més tard, i després dels 50 quilòmetres que el separen de la Clínica Girona, la consellera Dolors Bassa va tornar al centre penitenciari del Puig de les Basses de Figueres. Altre cop reclosa entre quatre parets en espera d’un judici que es preveu que se celebri a finals d’any. Sobre ella recau una acusació de rebel·lió i sedició per la seva participació en el procés.

http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/1455811-visita-llampec-i-discreta-de-bassa.html

La notícia en pdf

Altres notícies relacionades: