EL PUNT AVUI: Vistiplau del ple al projecte de la nova Clínica Girona

El ple va complir ahir el darrer tràmit al consistori abans que la reurbanització del sector sud de la ciutat es pugui dur a terme.

Queda ara pendent de l’aprovació d’Urbanisme.

JORDI NADAL
El ple de Girona va fer ahir l’últim tràmit abans d’enviar a la comissió d’Urbanisme l’expedient per a la reurbanització de l’entrada sud de Girona i la construcció del nou edifici de Clínica Girona. En concret, es van estimar les al•legacions a la modificació del planejament. S’ha determinat que l’edificabilitat sigui de l’1,60, per facilitar així, segons el regidor Carles Ribas, el desenvolupament del sector.

Van votar-hi a favor CiU, el PSC, el PP i C’s. ERC es va abstenir i la CUP va votar-hi en contra. L’alcalde, Carles Puigdemont (CiU), va destacar la importància d’aquest projecte per arreglar l’entrada sud de la ciutat, i les dificultats que hi ha hagut per arribar-hi. Per la seva banda, la CUP va criticar que tot el procés no s’hagi fet de manera més oberta a la ciutadania.

Al ple va assistir-hi una representació dels treballadors de Clínica Girona, que van mostrar una pancarta amb el lema: “Els 435 treballadors de Clínica Girona ens volem quedar a Girona.” Un cop aprovada provisionalment la reurbanització del sector, l’expedient passarà ara a la comissió d’Urbanisme. Posteriorment retornarà a l’Ajuntament per a l’aprovació definitiva.El punt no estava a l’ordre del dia, sinó que va haver de votar-se la urgència, que el portaveu del grup de CiU, Carles Ribas, va justificar pel grau de degradació de l’entrada sud de la ciutat. L’oposició ho va criticar i van assegurar que no entenien per què el punt no s’havia inclòs en l’ordre del dia pel procediment ordinari.

Càrrecs de confiança
En l’inici del ple, es va donar compte del nomenament de disset persones per a diferents càrrecs a la corporació municipal. Alguns són per a tasques de suport al govern i d’altres als grups municipals representats al ple.

La portaveu del PSC, Sílvia Paneque, va considerar “excessiu” el nombre de càrrecs de confiança, i va criticar el model escollit pel govern de la ciutat per triar les persones que ocuparan aquests càrrecs. La portaveu de la CUP, Laia Pèlach, va lamentar que els expedients de nomenament no incloguin “ni tan sols el currículum d’aquestes persones per saber si estan qualificades”. Va acusar també el govern de fer servir els càrrecs de confiança per fer “recol•locacions” de persones pertanyents als partits.
Puigdemont va defensar que “tots els governs tenen càrrecs de confiança”, i va posar d’exemple l’Ajuntament de Barcelona, presidit per Ada Colau (Barcelona en Comú). Amb referència al cas viscut al consistori barceloní, tot i que sense esmentar-lo de nou, hi va afegir que el govern de Girona “no col•loca la parella de ningú”. Va assegurar que no es col•loca tampoc persones del partit sinó que “es busca l’eficàcia”. Precisament ahir al matí, el regidor de la CUP Lluc Salellas va retreure també al govern de CiU que s’hagi passat “de quatre a vuit càrrecs de confiança” per ocupar “àrees de l’Ajuntament que disposen d’un regidor i de personal tècnic preparat”. El número dos de la CUP diu que aquest augment suposa un increment del 74% de la despesa en aquest àmbit.

Aparcaments a Pou Rodó
Es va fer també l’aprovació provisional d’una modificació del pla especial del Barri Vell, per al sector del Pou Rodó. La modificació obre la porta a admetre l’ús com a aparcament de les plantes baixes dels edificis en les construccions en què s’endegui una gran rehabilitació.

FOTOGRAFIA: Treballadors de Clínica Girona que van assistir ahir al ple ■ QUIM PUIG

La notícia en pdf


Més info: Llegir la notícia al diari EL PUNT AVUI
Font: EL PUNT AVUI