EL PUNT: Clínica Girona, pionera a Europa en els implants coclears

03/06/11 02:00 – GIRONA – N. ASTORCH
Clínica Girona és pionera a Europa en implants coclears, una nova tècnica quirúrgica que soluciona la sordesa. L’equip del doctor Albert Jürgens, del servei d’otorinolaringologia de Clínica Girona, aplica, des del 2010, una innovadora tècnica quirúrgica –els implants coclears–, que comporta moltes menys complicacions que la tècnica convencional perquè és mínimament invasiva.

Els implants coclears són uns aparells que transformen el so en senyals elèctrics que estimulen el nervi auditiu quan l’orella interna (còclea) està malmesa i l’ús d’audiòfons no li permet al sord assolir una audició útil. Els implants coclears es composen d’una part interna (implantada sota la pell del cap) i una d’externa (que es porta darrere de l’orella). La part interna es carrega elèctricament i rep la informació des de l’externa mitjançant ones electromagnètiques, sense cables que travessin la pell. L’operació dura dues hores i el pacient és donat d’alta l’endemà d’aquesta.

Els implants coclears són un invent nou: als anys vuitanta es van comercialitzar els primers implants coclears amb una eficàcia i seguretat demostrades primer en adults i, uns anys més tard, en nens. Des d’aleshores, a l’Estat espanyol se n’han implantat uns 5.000 aparells.

Nota informativa en PDF


Més info: Llegir la notícia al diari El Punt /Avui
Font: El Punt / Avui