EL PUNT: Clínica Girona va obrir fa 77 anys al mateix lloc on és ara a Girona

09/11/11 02:00 – GIRONA – N.A
La clínica Girona va ser fundada l’any 1934, durant la República, pel doctor Francesc Coll i Turbau. L’emplaçament del centre ha estat sempre el mateix. Primer va ocupar un petit xalet dissenyat per l’arquitecte Rafael Masó.

Els anys seixanta, es van dur a terme un seguit d’obres d’ampliació i el petit centre es va convertir en un edifici de més de set plantes. En la dècada dels vuitanta, es van remodelar les sales d’operacions, i el nombre es va ampliar fins a set.

Va ser el primer centre a posar en servei un centre de diàlisis a la demarcació (1974) i a implantar noves tècniques de diagnòstic per la imatge (TC i ressonància magnètica) i a oferir servei de medicina nuclear. Setanta-set anys després, la clínica Girona s’ha convertit en la clínica privada més gran i amb més volum d’activitat de la ciutat.

Està configurada per un entramat d’edificis que ocupen una superfície aproximada de 12.000 m² i que estan interconnectats entre si. Els edificis donen als carrers Joan Maragall, Bisbe Lorenzana i Juli Garreta, en ple eixample, amb tots els avantatges i els inconvenients d’aquest emplaçament.

La clínica Girona està integrada a la Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública (XHUP) i té una plantilla de més de 400 professionals.

Els terrenys, l’any 2002,
i les obres havien de començar el 2010

El projecte per traslladar la clínica Girona a Fornells de la Selva va prendre forma l’any 2002, quan la societat empresarial va adquirir aquests 60.000 metres quadrats per construir-hi el nou centre hospitalari i la zona d’habitatges adjunta. Quatre anys més tard es va presentar el projecte de requalificació dels terrenys. Ara fa tres anys, la voluntat expressada era que les obres del nou hospital comencessin el 2010 amb la intenció que el centre ja fos una realitat l’any que ve. Els retards en alguns processos faran que si la nova clínica es comença a fer l’any que ve es prevegin almenys dos anys d’obres. Ja es va aclarir que l’edifici del centre de Girona es destinaria a serveis ambulatoris, entre d’altres.

Nota informativa en PDF


Més info: Llegir la notícia al diari El Punt
Font: Diari El Punt Avui