EL PUNT: La Cambra de Comerç distingeix la Clínica Girona pels seus 75 anys

03/11/09 02:00 – GIRONA – MÒNICA CABRUJA
La merceria Casa Tenas d’Olot, creada fa més de 175 anys, ha estat en aquesta edició l’establiment més antic premiat per la Cambra de Comerç de Girona. Actualment, però, no hi ha descendents ni familiars que vulguin continuar el negoci, segons es va anunciar.
La Cambra va portar a terme ahir l’acte de distinció a disset establiments de les comarques gironines que tenen 50 anys o més, dels quals sis han arribat al centenari o l’han superat.

Aquest any, els premis arriben a la trentena edició.
A les llistes del «subsidi» comercial del 1825 ja hi havia referències del sastre Pelegrí Tenas. Durant molts anys, l’establiment es va dedicar a confeccionar sotanes, casulles i estovalles per a altars, però a poc a poc es va anar orientant el negoci cap a la merceria. Es tracta d’una de les merceries de més llarga tradició a la Garrotxa i molts dels seus elements decoratius encara són de mitjan segle passat. Com que no hi ha descendents ni familiars que vulguin seguir el negoci, els propietaris actuals, Carles Tenas i Paquita Martí, no podran passar el testimoni a una nova generació i s’està pendent de si el negoci podrà tenir o no continuïtat. «Si algú vol una merceria…», van dir a l’acte.

El periodista i membre del jurat Narcís-Jordi Aragó va recordar el dia de Sant Narcís de 1980, quan la Cambra va distingir per primer cop la trajectòria d’antiguitat i de continuïtat d’establiments industrials, comercials i de serveis. En aquell acte es va apel•lar al sentit de la responsabilitat dels empresaris per superar la crisi d’aquells moments. «Confiem que, com llavors, la tenacitat provada dels homes i dones que distingim contribueixi a forjar per al futur una nova època de benestar i prosperitat», va manifestar Narcís-Jordi Aragó.

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, va destacar que aquest any s’ha dedicat l’estand corporatiu als establiments antics. En 30 anys, la Cambra ha premiat 724 establiments.

ELS PREMIATS
Motos i bicicletes A. Pou. 50 anysSanta Coloma de Farners.
Fleca Triola.50 anys.Vilabertran.
RM Assessors.50 anys.Girona.
Viatges Canigó.50 anys.Girona.
Farmàcia i òptica Vayreda. Més de 50 anys.Olot.
Hilosa (Hilados Olotenses SA). Més de 50 anys.Olot.
Camiseria Arxer.75 anys.Girona.
Pneumàtics Sarola.75 anys.Olot.

Clínica Girona.75 anys.Girona.

Argence. 50 anys.Confeccions. Olot.
Autoservei Turon-Tarrés. Més de 75 anys.Santa Coloma de Farners.
Joieria rellotgeria Puigferrer. 100 anys.Olot.
Carnisseria Can Cisquet. Més de 100 anys.Sant Hilari Sacalm.
Carnisseria Can Tonet. Més de 100 anys.Fornells de la Selva.
Drassanes Sala. 150 anys.L’Escala.
Mauné Sabaters. 150 anys.Figueres.
Merceria Casa Tenas. Més de 175 anys.Olot.

Nota informativa en PDF


Més info: Llegir la notícia al diari El Punt
Font: El Punt