EL PUNT: La Clinica Girona Celebra 75 anys pensant en el trasllat

Tots els actes de l’aniversari se celebraran sense perdre de vista l’imminent trasllat de la clínica a Fornells de la Selva. En la presentació d’ahir, amb Pere Solà, president del consell d’administració; Carles Espígol, gerent, i Núria Porcar, directora assistencial, aquest trasllat va ser confirmat, ja que les converses amb l’Ajuntament de Fornells són, ara per ara, fructíferes. Està previst que l’any que ve s’iniciïn les obres i que el centre pugui ser operatiu al 2012. Les actuals dependències de la clínica es mantindran, de moment, per allotjar-hi, entre d’altres, serveis ambulatoris.

Els actes d’aniversari també inclouran la posada en funcionament de dos nous serveis; un d’hemodinàmica i un altre de ressonància magnètica vertical (aquest, pioner a Catalunya i de referència a l’Estat). Aquest servei funcionarà d’aquí a dos mesos i, segons es va explicar, suposarà un gran avenç en el tractament de patologies d’articulacions que han de suportar pes com ara els genolls, els turmells o la columna vertebral, ja que el pacient no està en repòs.

En referència als actes més festius, es farà una festa infantil amb una xocolatada popular a la plaça Santaló (20 de març); una marxa popular fins als terrenys de Fornells (26 d’abril); i un sopar d’aniversari al pavelló de Fontajau (22 de maig). A més, s’oferirà un cicle de conferències i jornades mèdiques (del 12 de març al 12 de novembre) i l’edició d’un llibre.

Obres de reforma al Trueta

D’altra banda, el dia 16 començaran les obres de reforma a l’hospital Josep Trueta de Girona per reubicar els tres hospitals de dia, ampliar l’àrea de reanimació postquirúrgica i, alhora, guanyar espais per instal·lar vuit llits d’hospitalització. Les obres afectaran tres plantes i costaran 2,5 milions d’euros.

Nota informativa en PDF


Més info: Veure l’article original
Font: Diari El Punt