EL PUNT: Nova distinció per a radiòlegs gironins

11/12/10 02:00 – El grup d’investigació de radiologia de la Clínica Girona, l’hospital Santa Caterina de Salt i la UdG, dirigit pels doctors Joan Carles Vilanova i Joaquim Barceló, de Clínica Girona, han participat en el treball premiat amb la màxima distinció, magna cum laude, sobre la imatge en el tractament del càncer, durant el Congrés Mundial de Radiologia que es va celebrar la setmana passada a la ciutat de Chicago, als EUA.

Aquest treball mostra la utilitat de les tècniques d’imatge en ressonància magnètica i el PET (tomografia per emissió de positrons) per veure l’eficàcia dels nous tractaments amb els diferents fàrmacs contra el càncer. Aquestes tècniques permeten veure de manera precoç l’eficàcia dels tractaments.

Així es pot avaluar la fisiologia i biologia dels tumors de manera ràpida i sense dur a terme cap intervenció o biòpsia. Dels més de tres mils treballs que es van presentar, deu van ser premiats amb la distinció magna cum laude.

Al congrés van assistir-hi 65.000 persones i hi va ser present l’expresident Bill Clinton. Es dóna la circumstància que l’equip Vilanova i Barceló va ser guardonat el mes passat amb el premi al millor treball científic radiològic publicat en l’àmbit internacional durant l’any 2009. N.A.

Nota informativa en PDF


Més info: Llegir la notícia al diari El Punt
Font: El Punt