El radiòleg gironí Joan Carles Vilanova ha format part del Comitè Organitzador del Congrés Europeu de Radiologia 2013 celebrat a Viena

El Dr. Joan Carles Vilanova, Director mèdic del Servei de Ressonància de Clínica Girona ha format part del Comitè Organitzador del Congrés Europeu de Radiologia 2013 que s’ha celebrat a Viena del 7 a l’11 de març de 2013. A més el radiòleg gironí ha participat com a ponent en un curs docent sobre la ressonància magnètica del genoll i ha presentat un treball sobre la espectroscòpia testicular per la detecció de la infertilitat.

El Congrés Europeu de Radiologia (ECR) continua creixent tant en nombre de participants com en els apartats científics i d’exposició tècnica. Organitzat per la Societat Europea de Radiologia es celebra cada any a Viena, i els participants del Congrés abasten totes les àrees del camp de la radiologia, incloent professionals en radiologia, representants de la indústria i representants dels mitjans de comunicació.

Més de 20.000 participants, de 100 països

El Congrés representa l’especialitat mèdica de la radiologia a tot Europa i la Mediterrània i s’ha convertit en una de les principals reunions de metges que es fan a tot el món, amb més de 20.000 participants (congressistes més empreses), procedents de gairebé 100 països.

El Congrés ha estat presidit en aquesta edició pel radiòleg José Ignacio Bilbao del Servei de Radiodiagnòstic de la Clínica Universitaria de Navarra, i ha comptat entre el membres del comitè organitzador amb una important presència dels països catalans, encapçalada pels radiòlegs Joan Carles Vilanova del Servei de Ressonància de Clínica Girona, Carme Ayuso, del Departament de Radiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona i Anna Alguersuari, de l’Institut Universitari del Parc Taulí de Sabadell, i el Dr. José Vilar del Departament de Radiologia de l’Hospital Dr. Peset de València.
Pel que fa a la presència espanyola, el congrés ha aplegat aquest any uns 500 participants. Amb aquesta participació l’Estat d’Espanya és després Àustria, Itàlia, Alemanya i el Regne Unit, el cinquè estat més representat quant a nombre de congressistes.

El congrés va canviant amb els anys i intenta adaptar-se a les noves circumstàncies. Aquest any s’ha ofert la possibilitat de seguir les sessions en viu per Internet, a través d’una web especialment habilitada i de diverses aplicacions per a mòbils. I també s’ha destacat enguany la seva «globalització», atesa la gran participació registrada per part dels països asiàtics, que han augmentat sensiblement la seva presència al congrés. Nacions com Corea o l’Índia han multiplicat per 10 les seves delegacions i Xina ho ha fet en un 20%.

El President d’aquesta trobada internacional de radiologia celebrada a Viena, el Dr. José Ignacio Bilbao, ha volgut destacar els requisits que ha buscat a l’hora de conformar l’equip organització d’aquest any: “La transparència, l’excel•lència, l’acció i la motivació” i ha agraït a tots ells “la seva valuosa contribució”.

Nota informativa en PDF


Font: ESR (European Society of Radiology)