El radiòleg Joan Carles Vilanova presideix una sessió especial sobre “la biòpsia de pròstata guiada per imatge RM” al Congrés Europeu de Radiologia, a Viena

El Dr. Joan Carles Vilanova, Director mèdic del Servei de Ressonància de Clínica Girona participa al Congrés Europeu de Radiologia que es celebra a Viena, del 6 al 10 de març, per vintè any consecutiu. El radiòleg gironí, considerat com un dels un dels majors experts en RM de pròstata a Europa, presideix aquest any, el dia 8 de març, una sessió especial sobre “el nou paradigma de la biòpsia de pròstata guiada per imatge RM”. Vilanova ja va formar part del comitè organitzador del congrés, l’any passat, en el qual va prendre part com a ponent en un curs docent sobre la ressonància magnètica del genoll i va presentar un treball sobre “la espectroscòpia testicular per la detecció de la infertilitat”.

El Congrés Europeu de Radiologia presenta els últims resultats científics i tendències en radiologia al Austria Center Vienna. Aquesta reunió anual de la Societat Europea de Radiologia (ESR), que representa a més de 58.000 radiòlegs a tot el món, és un dels congressos mèdics mundials més importants i atreu a més de 20.000 assistents de més de 100 països. Amb 300 expositors en més de 26.000m2, el congrés esdevé també l’exposició tècnica més gran d’Europa en aquesta matèria. Al llarg de 5 dies, es fan 343 sessions i es presenten 2.682 articles científics.

El programa científic dóna cobertura a alguns assumptes importants en aquesta disciplina de tan ràpid desenvolupament a través de la presentació d’una sessió de Nous Horitzons sobre teranòstica, medicina personalitzada i radiogenòmica. “La ràpida expansió de les ciències òmiques està tenint una gran repercussió en la medicina i, si no parem esment, la nostra especialitat es podria veure amenaçada. La medicina personalitzada no és només un somni sinó una realitat i hem d’adaptar la nostra especialitat a aquest nou paradigma”, afirma el president de la ESR, el professor Guy Frija de París.

La resta de sessions de Nous Horitzons es concentren en oncologia i en el “Human Connectome”, un projecte pioner que ofereix un nou esquema i maneres per navegar a través del cervell. Hi ha programats simposis sobre l’últim en RECIST, accidents cerebrovasculars isquèmics, ressonància cardíaca i obesitat. En sessions especials es tracten temes tan variats com biòpsies guiades per imatge en el càncer de pròstata, que va ser la presidida pel Dr. Joan Carles Vilanova, les malalties orgàniques, les ressonàncies dentals, l’ultrasò, la elastografia de ressonància magnètica, les urgències abdominals pediàtriques, les normes de seguretat radiològica i informes d’estructura.

Per ampliar l’accés al congrés, la majoria de les sessions van ser retransmeses en directe per Internet, les quals van ser accessibles a través d’ECR Live. Els participants van poder compartir les seves impressions sobre el congrés en temps real. A més, els usuaris podien enviar comentaris, intercanviar impressions amb altres participants i preguntar als ponents directament. Tot això és gràcies al Live’s Social Media Wall de ECR i que es va poder veure en línia i en les pantalles de tot el congrés.

Nota informativa en PDF


Lloc: Austria Center Vienna
Més info: Congrés Europeu de Radiologia
Font: Societat Europea de Radiologia