El Servei de Farmàcia Hospitalària de Clínica Girona participa al 65 Congrés SEFH (virtual)

L’equip del Servei de Farmàcia Hospitalària de Clínica Girona (a la foto), juntament amb infermeres i reumatòlogues de la Clínica, presenta dos pòsters al 65 Congrés de la Societat Española de Farmàcia Hospitalària (SEFH), que es celebra de manera virtual del 20 al 22 d’octubre.

Podeu seguir tota la informació del congrés a:  https://65congreso.sefh.es

Els pòsters electrònics que Clínica Girona presenta al congrés d’aquest any són:

“Efectividad de una intervención formativa sobre medicamentos peligrosos al personal del centro”, signat per: Pi Sala, N; Ramió Montero, E; Giralt Dejuan, A; Sargatal Deulofeu, M; Garcia Caballero, I; Carabellido Viñas, D.

“Grado de satisfacción de los pacientes reumatológicos tras el switch a adalimumab biosimilar”, signat per: Pi Sala, N; Ramió Montero, E; Ibañez Vidal, M; Dausà Ferrer, Ll; Cobos Perez, A; Valls Roc, M;  Ruelle Poncelet, MC.

Degut a l’episodi de la pandèmia del coronavirus COVID-19), ocasionada pel virus SARS-CoV-2, el congrés que s’havia de celebrar de manera presencial a Barcelona ha canviat el format i s’ha convertit en un congrés virtual.

A l’acte inaugural de #SEFH2020, celebrat el migdia del dimarts 20 d’octubre, la farmacèutica de l’Hospital de la Sta. Creu i St. Pau de Barcelona, Edurne Fernández de Gamarra, actual presidenta de comitè del Congrés SEFH, ha afirmat: “Ha estat un aprenentatge organitzar #SEFH2020, i haver de canviar a mig camí el format ho ha estat encara més, però estàvem convençuts que valia la pena“.

1.800 participants

El 65 Congrés de la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària (SEFH), bat el rècord de participació ja que congregarà a més de 1.800 participants superant els números de les anteriors edicions, després d’un esforç contrarellotge, des que es va decidir pel format on-line al mes de maig.

Segons l’opinió de la Dra. Edurne Fernández de Gamarra, presidenta del Comitè de Congrés, “estem molt satisfets per la feina que hem dut a terme des del gran equip que hem format, fent honor al lema de Congrés. El mes de maig vam prendre una decisió arriscada i que ha suposat un aprenentatge per a tots nosaltres. Hem pogut conservar la major part del contingut científic inicial, canviant el format d’algunes sessions i adaptant l’horari per fer-lo més accessible. Hem aconseguit crear un programa atractiu mòbil i amb el rècord de participació històric amb què ens han recompensat. Ara estem il·lusionats per poder compartir els fruits d’aquest treball i al costat de tots els participants seguir creixent, compartint coneixements i aprenent“.

Per la seva banda, la Dra. Olga Delgado, presidenta de la SEFH, ha subratllat que el desenvolupament d’aquest Congrés, “ha posat a prova la fortalesa d’una professió per fer front a les circumstàncies extraordinàries que estem vivint i, a l’igual que a el treball assistencial durant la pandèmia, s’ha sabut adaptar i donar el millor de si mateixa. Agraïm enormement a Comitè organitzador que, abans de dubtar en la realització d’un congrés no presencial, es va créixer en lliurament i en generositat, per fer d’aquests dies una ocasió única per sumar-nos tots en el projecte i donar-li encara més valor de què ja tenia“.

Sessions on-line i exposició 3D

El programa científic que podran visionar els congressistes en directe o diferit s’ha dividit en dues franges horàries (matí de 08:15-10:15 / tarda de 15h a 19.30h) i es podrà seguir des de qualsevol ordinador o des de dispositius mòbils. Amb aquest format horari s’ha volgut facilitar que els congressistes puguin compaginar l’assistència a Congrés amb els seus treballs.

Per més informació:

Plataforma del congrés -> https://65congreso.sefh.es/virtual/

Programa científic -> https://65congreso.sefh.es/programa-cientifico

Twitter -> @65CongresoSEFH // #sefh2020