El Servei de Farmàcia Hospitalària de Clínica Girona participa al 66 Congrés SEFH (virtual)

L’equip del Servei de Farmàcia Hospitalària de Clínica Girona (a la foto), amb la participació dels Serveis d’Urgències i de Nefrologia i Diàlisi de la Clínica, presenta dos pòsters multidisciplinaris al 66 Congrés de la Societat Española de Farmàcia Hospitalària (SEFH), que es celebra de manera virtual del 18 al 21 d’octubre de 2021.

Els pòsters que Clínica Girona presenta al congrés d’aquest any són:

“Incidencia de efectos adversos en los profesionales del centro vacunados frente al sars-cov2”, signat per: Núria Pi Sala, Elvira Ramió Montero, Narcís Feliu Busquets, Mar Viñolas Cuadros, Andrea Casanovas Quiñones i Sara Oduber Martorell.

Es tracta d’un estudi que es va realitzar mitjançant enquestes, per poder fer un seguiment de farmacovigilància exhaustiu davant la situació excepcional de vacunació massiva en professionals sanitaris davant les noves vacunes per la COVID 19.  

“Estudio de la eficacia de Etelcalcetida en pacientes en hemodiálisis y comparación con Cinacalcet”, signat per: Elvira Ramió Montero, Carlota Pérez de Juan i el Dr. Josep Maria Bronsoms Artero, cap del Servei de Nefrologia i Diàlisi de Clínica Girona.

L’estudi es va fer arrel de l’aparició al mercat del primer calcimimètic d’administració parenteral, i es va voler determinar la seva eficàcia en els pacients tractats a la Clínica Girona amb hiperparatiroïdisme secundari, així com comparar l’eficàcia en aquells pacients en tractament previ amb l’alternativa oral.

Un congrés virtual amb alguns “directes” des de Galícia

La Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària (SEFH) celebrarà de l’18 a el 21 d’octubre el seu 66 Congrés Nacional on abordarà qüestions com el paper d’aquests professionals, la digitalització o la prescripció farmacèutica. Aquest any també s’ha adaptat a un format on-line, igual com es va fer l’any passat per la pandèmia del coronavirus COVID-19.

La presidenta de la SEFH, Olga Delgado, i Belén Padró, delegada a Galícia, han presentat el contingut d’aquest congrés que, pel context de pandèmia, es va optar perquè fos de manera virtual, encara que amb algunes activitats “en directe” des d’aquesta comunitat autònoma.

L’any del “FARO”: Farmàcia, Adaptació, Resultats i Oportunitats

El congrés d’aquest any se celebra sota el lema “FARO: Farmàcia, Adaptació, Resultats i Oportunitats”, i entre els participants estaran María Jesús Lamas, directora de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, o Rafael Bengoa, assessor internacional en reformes sanitàries, així com catedràtics, professionals de diferents especialitats o representants d’institucions.

Segons ha detallat Betlem Padró, hi haurà 208 ponents en quatre dies, a més de taules rodones i tallers, juntament amb trobades a través de Twitter, entre d’altres propostes. La gestió estratègica de l’atenció farmacèutica o la implicació del pacient en els resultats de la salut seran alguns dels temes que s’abordaran en un congrés en què participaran també els presidents de les societats espanyola, europea i americana de Farmàcia Hospitalària.

Podeu seguir tota la informació del congrés a:  https://66congreso.sefh.es/

I per Twitter a : @66CongresoSEFH