El Taller de Diatèrmia del Servei de Rehabilitació de Clínica Girona aplega 26 fisioterapeutes

Dissabte 25 de març de 2017

26 fisioterapeutes van assistir dissabte passat 25 de març de 2017 al taller de diatèrmia organitzat pel Servei de Rehabilitació de Clínica Girona amb la col·laboració de Prim-Enraf Nonius, empresa especialitzada en solucions avançades en fisioteràpia i rehabilitació.

La sessió formativa va tenir lloc a la Sala d’Actes de la Clínica i va consistir en dues hores teòriques, a càrrec del professor Joan Carles Guerrero, de Prim fisioteràpia, i de dues hores pràctiques, durant les quals els alumnes van poder aprofundir en els coneixements de la diatèrmia i realitzar diverses pràctiques amb els aparells.

La diatèrmia és un mètode de fisioteràpia que utilitza l’energia elèctrica d’alta freqüència per a produir calor en els teixits. Bàsicament consisteix en l’escalfament local de teixits en una zona del cos sota la influència d’un fort camp elèctric que genera hipertèrmia, el que contribueix a la relaxació dels músculs i alleuja la sensació de dolor. La calor que es produeix incrementa el flux sanguini i es pot utilitzar en el tractament dels dolors profunds de les malalties reumàtiques i artrítiques.

Fotos: Marc Martín

20170325_diatermia_P

Programa

Vídeo