EMPORDÀ: L’Ajuntament aprova la reparcel·lació de l’espai de la nova Clínica Girona

Es tracta del «punt de sortida» dels tràmits burocràtics municipals pel trasllat de l´equipament

GIRONA 09.03.2017 | 06:30

L’Ajuntament de Girona va celebrar ahir una sessió extraordinària de la Junta de Govern Local per aprovar inicialment el projecte de reparcel·lació de l´espai on s´ha d´ubicar el nou edifici de la Clínica Girona. En concret, es tracta de l´aprovació del projecte de reparcel·lació del pla d´actuació denominat «Barcelona- Avellaneda- Clínica». A cop d´ull sembla un simple tràmit burocràtic més però és, finalment, el que ha de servir de «punt de sortida» en els tràmits municipals per a la futura construcció de la clínica, segons ha explicat el tinent d´alcaldia i regidor d´Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà.

En paral·lel al projecte de reparcel·lació s´està tramitant també el projecte d´urbanització, que és el que servirà per posar sobre un mapa com queden els vials de la zona, els punts de llum, per on passen els serveis i subministraments com ara gas, electricitat o clavegueram, entre d´altres. Tant el projecte de reparcel·lació com el d´urbanització han de sotmetre´s a exposició pública per si algun possible afectat vol presentar al·legacions als projectes.

Queda molta burocràcia

No serà fins que els dos projectes estiguin aprovats administrativament amb fermesa quan es podrà donar el permís d´obres perquè es comenci a construir l´equipament i la llicència d´activitats, si els promotors han obtingut tots els vistiplaus sectorials necessaris, per exemple dels bombers o de medi ambient. Queden per tant, encara, bastants mesos abans de veure les màquines en plena acció.

Alcalà, ha mostrat la seva satisfacció per haver pogut tirar endavant aquest tràmit ja que es tracta d´ «un pas administratiu i urbanístic important per a la futura reurbanització de l´entrada sud de la ciutat».

Es tracta d´una zona ara degradada on en van marxar tot d´indústries i comerços (Simón, Tot Tresillos, Ferreteria Puig o Citröen) i on un promotor (Desarrollos Inmobiliarios Fluvià) tenia previst un gran projecte amb 800 pisos i un hotel amb gratacels de dotze pisos.

La crisi la va ensorrar i les naus van quedar en mans de diferents bancs, alguns dels quals també van acabar fusionats o absorbits per fallida econòmica. Les naus van ser saquejades i una, precisament la que estava situada a l´espai on està previst que hi vagi la Clínica Girona, es va haver d´enderrocar per raons de seguretat perquè s´havien robat, fins i tot, parts de columnes que la mantenien en peu. Antigament havia estat un concessionari de cotxes.

Les naus pendents

Aquesta reparcel·lació afecta la part de la carretera Barcelona més al sud de la carretera, a tocar de la rotonda del Mas Gri, on hi ha la gasolinera i el solar on hi havia hagut la nau enderrocada. Pel que fa a la resta del sector, a la nau de l´antiga Simón és on hi haurà l´institut Ermessenda, que està previst que entri en funcionament el setembre de l´any 2019. Entre l´institut i la Clínica hi ha prevista, tot i que sense data d´inici, una promoció d´habitatges.

La notícia a la web de l’Empordà