GIRONA FM: La pandèmia ha triplicat els casos d’insomni tractats a la Unitat de Son de la Clínica Girona.

Avui se celebra el Dia Mundial del son sota el lema “Son regular per un futur saludable”

DIVENDRES 19 DE MARÇ DE 2021 | SALUT

Avui es celebra el Dia Mundial del son sota el lema “Son regular per un futur saludable”. Segons la Unitat de Son de la Clínica Girona la pandèmia ha triplicat els casos d’insomni tractats en aquesta unitat.

Si abans de la pandèmia 13 de cada 100 visites a la Unitat de Son de la Clínica Girona eren per insomni, actualment, quan ja portem un any de pandèmia, aquest tipus de consulta s’han gairebé triplicat i ara són 32 de cada 100 les persones que pateixen episodis d’insomni.

La Dra. Pilar Santacana, directora mèdica de la Unitat de Son, explica que la pandèmia del COVID-19, i les seves conseqüències, provoquen un estat d’incertesa creixent que comporta un estat d’ansietat i angoixa afectant negativament la quantitat i qualitat del nostre son.

El consum de productes sense recepta mèdica per conciliar el son ha augmentat un 30%”. Segons una enquesta elaborada el 2019 per la Societat Espanyola de Son, el 58% de la població considerava que dormia malament”.

La Dra. Inés Galofré, directora mèdica de la Unitat del son de la Clínica Girona i la Dra. Pilar Santacana enumeren una sèrie de consells per mantenir un son de bona qualitat.

La Clínica Girona insisteix en què mantenir uns hàbits de son regular afavorirà la nostra salut en un futur

Tall de veu_Pilar Santacana_dades

Tall de veu_Inés Galofré_consells

Tall de veu_Pilar Santacana_consells

https://www.girona.cat/gironafm/cat/noticies2.php?id=15975