GIRONA_FM 92.7: “Les obres de la Clínica Girona avancen a bon ritme i ara els operaris estan construint la planta baixa”

DILLUNS 27 DE GENER DE 2020 | SALUT

Es preveu que el trasllat a la nova clínica es faci l’estiu del 2021.

Les obres de la Clínica Girona podrien veure la seva fi a principis del primer trimestre del 2021 però no es faria la totalitat del trasllat al nou edifici fins a l’estiu del 2021. Així ho ha explicat el gerent de la Clínica Girona a la nostra emissora. El nou edifici de la Clínica Girona tindrà 7 plantes d’altura per la banda del carrer de Barcelona i 5 per la banda de les vies del tren, més 3 de subterrànies i ocuparà 36.000 metres quadrats, 3 vegades més que l’actual. Ara estan construïnt la planta baixa a bon ritme.

Per fer les tres plantes subterrànies els operaris van haver de baixar 22 metres. Van instal·lar 10 pous que treuen aigua continuament ja que sabien que aquesta profunditat en trobarien. Seguidament van començar a pujar a la -3,-2 i ara estan al -1, arribant a nivell de carrer. En la construcció de l’edifici s’estan incloent antivibracions i antiterratrèmols i on es troben ara, a nivell del carrer, s’està posant molles d’amortiguació a tots els pilastres per poder seguir pujant les plantes que queden cap amunt.

Al nou edifici, s’ampliaran els equipaments per diagnòstic com ressonàncies i el PETTAC. També guanyarà terreny la part quirúrgica amb 8 quiròfans, 3 sales de part i 3 sales d’endoscòpia. Comptarà també amb una planta d’hospital de dia amb 24 llits i consultes externes que estaran dins la mateixa clínica. Així ho explica el gerent de la Clínica Girona, Carles Espígol.

Les obres de construcció van començar al gener de 2019 amb l’excavació del solar i el transport de terres, després de l’enderrocament de les antigues naus existents.

Tall de veu_Carles Espígol