GIRONANOTÍCIES.COM: Presenten a Girona un nou test prenatal per a la detecció precoç de malalties en el fetus, a partir de l’ADN matern

La Dra. Blanca Bermejo, Directora de Desenvolupament de l’Àrea Molecular de Laboratori Echevarne, va presentar dijous 9 de maig a la Sala d’Actes de Clínica Girona les últimes tècniques per a la detecció de malalties mitjançant l’anàlisi d’ADN, en una Jornada organitzada pel Centre d’Anàlisis Girona.

El Centre d’Anàlisis Girona va acollir dijous 9 de maig una Jornada sobre “Avenços en diagnòstic prenatal”, a la que van assistir professionals mèdics interessats en la matèria. La Dra. Blanca Bermejo, Directora de Desenvolupament de l’Àrea Molecular de Laboratori Echevarne, va ser l’encarregada de presentar les últimes tècniques per a la detecció precoç del risc a certes patologies o complicacions durant l’embaràs mitjançant anàlisis d’ADN.

Bermejo va destacar el Test prenatal no invasiu en sang materna, que permet avaluar alteracions en els cromosomes 13, 18, 21 i X, a més a més de detectar el sexe fetal, a partir de l’ADN fetal present al plasma matern. A la mateixa línia, va presentar el cariotip molecular NatalChip®, desenvolupat per Laboratori Echevarne.

Amb aquesta prova s’analitza el genoma del fetus en líquid amniòtic mitjançant tecnologia de Microarray d’ADN, amb la que identifica les alteracions cromosòmiques implicades en més de 250 malformacions congènites o trastorns intel•lectuals. Finalment, també va ressaltar ThrombososisChip, test capaç d’analitzar 12 variants genètiques de risc a patir trombofília. Aquesta prova està indicada especialment per a dones amb antecedents familiars d’aquesta patologia o que hagin patit avortaments recurrents.

Per últim, va fer un breu repàs a un nou Test per a la detecció de la preeclàmpsia abans que apareguin símptomes clínics. Per l’obtenció de resultats s’estudia l’equilibri entre els nivells de dos marcadors angiogènics a la sang de la gestant.


Més info: Llegir la notícia a GironaNotícies.com
Font: GironaNotícies.com