Clínica Girona va participar a la III Jornada de Millora en la Seguretat dels Pacients a les Comarques Gironines

Teatre Comtal de Ripoll, el 17 de novembre de 2017

Clínica Girona i altres centres sanitaris de la demarcació de Girona van organitzar la III Jornada de Millora en la Seguretat dels Pacients a les Comarques Gironines que va tenir lloc al Teatre Comtal de Ripoll, el 17 de novembre de 2017, per compartir experiències i aprofundir en el tema de la Seguretat de Pacients des del punt de vista del professional sanitari.

Clínica Girona va participar activament en la jornada amb  dues ponències: “El maneig del dolor en el pacient amb demència: la cura i l’acompanyament basats en l’evidència“, a càrrec de Maria Do Carmo Ferreira dos Santos, infermera de la Clínica Girona; i “Quan manipulem els medicaments garantim la Seguretat dels Pacients?“, a càrrec d’Elvira Ramió Montero, cap de servei de Farmàcia de Clínica Girona. Montse Sargatal, Directora d’Infermeria de Clínica Girona, forma part del comitè organitzador.

     

La jornada volia ser un espai comú on compartir i debatre les estratègies en seguretat del pacient que es desenvolupen a les comarques gironines. Una iniciativa que va néixer el 2012, amb esperit integrador i d’aprenentatge comú en matèria de seguretat del pacient i repetida aquest any amb l’objectiu de consolidar-la en el temps com un espai bianual de trobada dels professionals sanitaris de les comarques gironines.

Aquesta  tercera jornada va unir l’experiència i la visió dels diferents nivells assistencials sanitaris (hospitalització d’aguts, sociosanitari i atenció primària) en relació als  projectes de seguretat desenvolupats i implementats en els centres, plantejant alhora futures tendències. El programa va estar coordinat pels referents en seguretat dels centres que hi van participar.

Hi van assistir uns 130 professionals de la salut de les comarques gironines. Els centres que participaven en aquest projecte són Clínica Girona, Corporació de Salut del Maresme i de la Selva, Fundació Salut Empordà, Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, Hospital de Campdevànol, Clínica Salus, Institut d’Assistència Sanitària de Girona i Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà.

Programa en pdf