Infermeres del Servei de Nefrologia i Diàlisi de Clínica Girona participaran al 38è Congrés SEDEN

Cinc infermeres del Servei de Nefrologia i Diàlisi de Clínica Girona participaran al 38è Congrés de la Societat Espanyola d’Infermeria Nefrològica (SEDEN), que es celebrarà del 9 a l’11 d’octubre a Bilbao i aplegarà més de 600 infermeres de tot l’Estat. Cristina Martínez defensarà la comunicació oral: “Valoración del índice tobillo/brazo mediante parámetros bioquímicos en tratamiento con calcimiméticos”, un estudi realitzat conjuntament amb les infermeres Laura Garcia, Encarnació Ripoll, Esther Urbiola i Carme Font. La comunicació la presentaran l’11 d’octubre al migdia.

Aquest 38è congrés SEDEN, que s’ha convertit en una referència a nivell estatal i internacional, se centrarà en els coneixements i destreses necessaris per a la millor atenció al pacient renal sota el lema ‘Coneixement, Competència i Destresa’. Segons l’organització s’espera que assisteixin al voltant de 600 infermers de tota la geografia espanyola.

Durant la trobada, es farà especial èmfasi en les últimes tendències en tractaments substitutius, modalitats de diàlisi i hemodiàlisi, el trasplantament renal com a repte continu per a la infermeria, els avenços en els accessos vasculars dels pacients en tractament amb hemodiàlisi, les habilitats psicosocials en la pràctica de la Infermeria Nefrològica, i la nutrició en pacients renals.

El programa estarà distribuït en ponències, taules rodones, sessions de comunicacions orals, cursos i tallers dels diferents professionals que treballen en els diferents abordatges de la malaltia renal. Totes aquestes activitats van enfocades a explorar l’estat actual de la Infermeria Nefrològica respecte als últims projectes científics i tècnics, tant en tractaments com en trasplantaments.

La conferència inaugural anirà a càrrec d’Albert Espinosa, escriptor, actor i director de cinema espanyol. La seva estreta experiència vital amb la malaltia li ha servit d’inspiració per a molts dels seus treballs. La conferència de cloenda serà impartida pel doctor Jesús Montenegro , cap del Servei de Nefrologia de l’Hospital de Galdakao-Usansolo (Biscaia).

Nota informativa en PDF


Lloc: Palacio Euskalduna de Bilbao
Més info: La web del 38è Congrés
Organitzador: Societat Espanyola d’Infermeria Nefrològica (SEDEN)