Infermeria de Clínica Girona presenta una comunicació al XIIIè Congrés d’Infermeria Quirúrgica

“Reparación de la hernia inguinal: Abordaje vía abierta o vía laparoscópica?” Comunicació oral signada per: Carme Yeste, Elisenda Creus, Agnès Clausell, Paula Pazos, Vanesa Fernández, Teresa Coll i Noèlia Casado. Presentada el 13 d’abril, a València.

Dues infermeres de l’Àrea Quirúrgica de Clínica Girona han participat al 13è Congrés Nacional d’Infermeria Quirúrgica que s’ha celebrat a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València de l’11 al 13 d’abril de 2018. Van presentar una comunicació oral sobre la reparació oberta o per laparoscòpia de l’hèrnia inguinal, que va ser molt ben acollida pels assistents.

Sota el lema “Ciència i Art en les cures” durant el congrés s’han abordat  temes com la seguretat, la traçabilitat, la legislació en l’àmbit quirúrgic, la investigació infermera o l’actuació d’Infermeria en situacions crítiques, entre d’altres. Hi van participar més de 400 professionals d’infermeria.

Durant els tres dies de congrés, es va desenvolupar un programa obert i plural,molt participatiu. La presidenta del Comitè Organitzador, Encarna Martínez Hernández, va voler donar les gràcies “a tots aquells professionals que presenteu comunicacions i pòsters; per investigar en infermeria, per divulgar projectes, per posar en valor el nostre treball i per compartir les vostres aportacions científiques amb la resta de companys“.

L’Associació Espanyola d’Infermeria Quirúrgica (AEEQ), organitzadora del Congrés,  és una associació sense ànim de lucre que té per objectiu potenciar la figura de la Infermeria Quirúrgica en l’àmbit estatal i internacional, representar el col·lectiu d’especialistes en els diferents fòrums, fomentar la relació amb altres societats científiques relacionades amb el pacient quirúrgic, donar resposta a les inquietuds dels professionals, atendre les demandes formatives dels professionals i fomentar i generar serveis adreçats als socis.

Web de l’AEEQ  /  Web del congrés