Innovació constant al Centre d’Anàlisis Girona

L’entitat destaca per l’atenció personalitzada i per la rapidesa en els resultats de les proves

DDG / RAQUEL GIRONÈS/ GIRONA

Proximitat, atenció personalitzada, qualitat, rapidesa en els resultats i voluntat de superació son els trets principals del Centre d’Anàlisis Girona (CAGI). Una entitat que treballa les 24 hores del dia dels 365 dies de l’any.

El centre compta amb una llarga trajectòria que es remunta el 1998 desprès de la fusió de diferents laboratoris. L’objectiu de la unió era crear un únic punt de referència d’anàlisis de la província de Girona per tal d’oferir un servei més proper i amb major capacitat operativa.

La proximitat és un dels principals valors i objectiu del centre d’anàlisis. És per aquest motiu que la institució compta amb una quinzena de centres distribuïts per tota la província gironina. Una xifra que no para de créixer, ja que la voluntat del centre és ser més presents a la província. L’últim centre que ha adquirit el CAGI, fa dos mesos, és el laboratori de Blanes, una zona on el centre no tenia presència.

L’entitat compta amb un equip humà, de més d’una trentena de professionals, altament qualificat amb llicenciats en Farmàcia i Medicina, infermeres, tècnics i d’altres facultatius amb especialitzacions diverses.

El centre ofereix tot tipus d’analítiques clíniques. Destaca entre d’altres el Test prenatal no invasiu, les proves de Paternitat i el test Melisa. També disposen del test d’intolerància alimentaria per millorar la qualitat de vida de pacients amb trastorns gastrointestinals i altres patologies associades.

“Hi ha centres d’extraccions que analitzen les mostres a fora, en canvi nosaltres tenim el laboratori en el propi centre i això fa que els resultats de les proves siguin immediats”, destaquen des de la direcció del CAGI.

Equipament modern

La tecnologia ha entrat amb forca al sector mèdic. Des de fa gairebé un any, el CAGI ofereix als seus clients la possibilitat de visualitzar els resultats de les seves analítiques a traves d’Internet. Un servei que estalvia temps i paperassa. “El metge, a més, també pot accedir a aquests resultats des de la seva consulta”, destaquen des del Centre d’Anàlisis.

A banda, la tecnologia també ha permès dotar el servei de les analítiques amb eines més eficaces que han ajudat a determinar millor les patologies. “Hem aconseguit definir millor el tipus de malaltia i elaborar un diagnòstic més precís”, apunten des del CAGI.

I és que la innovació constant és una de les principals característiques del CAGI. El centre treballa amb tècniques validades i acreditades a Estats Units i a altres països europeus com Alemanya i actualment l’entitat compta amb un equipament modern dotat de les ultimes tecnologies.

Ara, el centre té posat els ulls en ampliar el catàleg de les analítiques, que n’hi ha més de 3.000, per poder aplicar el màxim d’elles al CAGI. I de cara al futur, la institució mira cap a la biologia molecular, una tècnica que preveuen oferir en breu.

Servei les 24 hores del dia

La seu i laboratori central del Centre d’Anàlisis gaudeix d’una ubicació immillorable al centre neuràlgic de la ciutat Girona i amb connexió directa amb la Clinica de Girona, empresa a la qual dona servei les 24 hores del dia dels 365 dies de l’any. El CAGI, a més, col·labora amb altres centres mèdics i laboratoris de la província de Girona compartint serveis.

El laboratori del centre d’analítiques ha adoptat un fort compromís amb el medi ambient i la societat. És en aquest sentit que una de les seves preocupacions principals està vinculada amb l’exercici d’una correcta gestió dels residus sanitaris que generen dia a dia. Així, el centre treballa conjuntament amb les empreses responsables i autoritzades per gestionar aquests residus.

Especial Salut Diari de Girona del 7 dabril de 2017

Web del laboratori: www.cagi.cat