Intensa activitat científica de Clínica Girona durant el mes de maig, amb participació a diversos congressos a Chicago, Girona, Cádiz i La Seu d’Urgell

El digestòleg Ferran Gonzélez Huix ha participat al Congrés Mundial de Digestiu de Chicago; el cirurgià Xavier Planellas ha anat a Cádiz, al XIIè Congrés de la Societat Espanyola de Cirurgia Laparoscòpica i Robòtica; el pediatra Antoni Escuder, a la XXena Reunió Anual de la Societat Catalana de Pediatria a La Seu d’Urgell; i la Directora d’Infermeria, Montse Sargatal, participa divendres 16 de maig al 9è Congrés d’Infermeria Catalana a Girona.

El Digestòleg Ferran González Huix, al Congrés Mundial de Digestiu a Chicago
CHICAGO. Dia 4 de maig.

El Dr. Ferran González Huix, digestòleg de Clínica Girona, ha participat el passat dia 4 de maig de 2014 a la Sessió Plenària Presidencial del Congrés Americà de Digestiu, el més important del món, amb l’exposició del treball d’investigació: “Stent plàstic versus metàl•lic en el preoperatori de pacients amb obstrucció biliar maligna per tumors periampulars resecables: Estudi prospectiu aleatoritzat”. Aquesta ponència científica, dirigida pel Dr. González Huix i signada també pels Drs. Marco Alburquerque, Montserrat Figa i Santiago Lopez Ben, de Clínica Girona, i Mª Teresa Albiol i Joan Figueras Felip, va ser guardonada recentment amb el premi a la millor comunicació oral al XXIII Congrés de la Societat Catalana de Digestologia, celebrat al Palau de Congressos de Lleida el passat mes de febrer. A la Sessió Plenària Presidencial del Congrés Americà de Digestiu, a Chicago, només es van esposar 6 treballs científics, que van ser presentats per digestòlegs de Tokio, Seul, Roma, Nova York, Los Angeles i per l’equip de Girona que encapçala el Dr. Ferran González Huix.

La Directora d’Infermeria, Montse Sargatal, al 9è Congrés d’Infermeria Catalana a Girona
GIRONA. Dies 15 i 16 de maig.

L’Associació Catalana d’Infermeria organitza els dies 15 i 16 de maig el 9è Congrés d’Infermeria Catalana, amb el lema ‘La infermera de la pràctica lidera l’oferta professional’. L’objectiu principal és reflexionar sobre com la docència, la recerca i la gestió infermeres han de contribuir a l’apoderament de la infermera de la pràctica per tal que lideri l’oferta professional. Aquestes sessions tindran lloc a l’Auditori Josep Irla, a l’edifici de la Generalitat de Catalunya a Girona (Plaça Pompeu Fabra, 1). Durant el congrés també s’analitzarà, a partir d’espais de debat i de reflexió, quin és el teixit associatiu infermer científic i professional de futur a Catalunya. També s’instarà a les autoritats sanitàries perquè adoptin una presa de posició explícita sobre on situen les cures infermeres professionals en tant que compromís de país.
Montse Sargatal serà present, divendres dia 16 de maig, a les 10 del matí, a l’Espai de debat: “Com millorar l’empoderament de la infermera de la pràctica per tal que lideri l’oferta professional”, que serà moderat pel periodista” Carles Fernandez Escobar, i en el que hi participaran: Núria Codorniu Zamora, Infermera de l’Institut Català D’oncologia i Professora Associada de la UB; Jordi Adamuz Tomás, de Hospital de Bellvitge i Professor Facultat Ciències de la Salut Blanquerna; Àngela Vilà Vendrell, de la Unitat de Processos i Continuïtat d’AP (ICS-IAS); Pilar Delgado Hito, Infermera i Professora de l’EI de la Universitat de Barcelona; Montserrat Artigas Lage, Directora infermera de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron; Mireia Subirana Casacuberta, Directora de Cures del Consorci Hospitalari de Vic;i Montserrat Bros Serra, Infermera i Coordinadora de la Unitat Psicogeriatria de la Fundació Hospital de Puigcerdà. Aquest espai de debat preveu una “Fila 0” a la que ha estat convidada la Directora d’Infermeria de Clínica Girona, Montse Sargatal, juntament amb: Helena Ris Romeu, Directora General en Unió Catalana d’Hospitals; Pere Monràs Viñas, Fundador i conseller delegat d’Hèlix3c; Assumpció Lailla Jou, Responsable de la Direcció Estratègica d’infermeria del Dept. de Salut; Rosa Núria Aleixandre Cerarols, Presidenta del Consell Social de la UdG; Josefina Patiño Masó, Degana de la Facultat d’Infermeria de la UdG; Rosalia Santesmasses Masana, d’Atenció Primària ICS i Professora Associada EUI Sant Pau; Glòria Jodar Solà, Directora de l’EAP Sant Andreu de la Barca de l’Institut Català de la Salut; Marina Geli Fàbrega, diputada al Parlament de Catalunya i Ex Consellera de Salut; Teresa Vilalta Altés, Directora d’infermeria de l’Hospital de Santa Caterina de Girona; i Lluïsa Privat Marce, Directora d’infermeria de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta.

El cirurgià Xavier Planellas, al XIIè Congrés de la Societat Espanyola de Cirurgia Laparoscòpica i Robòtica a Cádiz
CADIZ. Dies 7, 8 i 9 de maig.

El cirurgia Xavier Planellas, de Clínica Girona, participa al XIIè Congrés de la Societat Espanyola de Cirurgia Laparoscòpica i Robòtica (SECLA), a Chiclana (Cádiz), del 7 al 9 de maig de 2014. El Dr. Planellas participava divendres 9 de maig al debat: “Eventració”, on defensava l’abordatge laparoscòpic, davant el Dr. Antonio Álvarez Alcalde (del Campo de Gibraltar), que defensava l’abordatge obert, de cirurgia convencional.
El Dr. Xavier Planellas presentava també en aquest congrés de Cádiz el vídeo: “Eventroplàstia laparoscòpica 2014”, realitzat en col•laboració amb els cirurgians Pere Planellas, Adrià Pedernera i Francesc Tuca.
El congrés de la SECLA suposa una trobada científica i multi disciplinar, on a través de taules rodones, conferències i comunicacions s’intercanvien coneixements i experiències en avenços científics, habilitats quirúrgiques i noves tècniques en cirurgia mínimament invasiva.

El pediatra Antoni Escuder, a la XXena Reunió Anual de la Societat Catalana de Pediatria a La Seu d’Urgell
LA SEU D’URGELL. Dies 9 i 10 de maig.

El pediatra de Clínica Girona Antoni Escuder presenta un pòster a la XXena Reunió Anual de la Societat Catalana de Pediatria, que es celebra els dies 9 i 10 de maig a La Seu d’Urgell. El pòster que presenta el Dr. Escuder porta per títol: “Selstoc: tumor esternal benigne del lactant”, i va signat també pels pediatres Pompeu Pascual, Pilar Ruiz-Cuevas, Anna Piera, Rafael Tomás, Jordi Crusis de Clínica Girona i ABS Salt.
Segons es diu en el programa es tracta d’una Reunió amb un excel•lent nivell científic, amb bons comunicadors i amb temes d’actualitat, algun d’ells fins i tot polèmic, i amb tallers pràctics. I òbviament, també és el moment per compartir les experiències, amb l’espai per les comunicacions orals i els pòsters presentats.

Nota informativa en PDF