La llicència d’obres per a la nova Clínica Girona, el 2017

Segons publica el diari EL PUNT AVUI

Tot i que l’empresa volia començar-la abans d’acabar l’any, no tindran el permís fins a inicis de l’any vinent, pels tràmits administratius

 Aquest mes se’n compleixen sis que es va demanar

Una imatge virtual nocturna de com serà la futura Clínica Girona, entrant a Girona pel carrer Barcelona Foto: CLÍNICA GIRONA.

JORDI NADAL – GIRONA

La llicència d’obres per a la construcció de la nova Clínica Girona, a l’entrada sud de la ciutat, no estarà a punt fins passades les festes de Nadal, ha confirmat el regidor d’Urbanisme, Joan Alcalà. Tot i les presses expressades pels gestors de la clínica per començar a construir tan aviat com sigui possible el nou centre sanitari, i la voluntat manifestada quan van presentar el projecte, al juliol, de començar els treballs abans no acabés el 2017, els terminis no es podran complir. La clínica va sol·licitar la llicència d’obres a l’Ajuntament a principis de juny, ara fa sis mesos.

 

Alcalà atribueix l’endarreriment als tempos dels tràmits administratius i la paperassa necessària per concedir la llicència. Assegura que de moment “tot està bé i no hi ha d’haver cap problema”, però els informes previs a la concessió de la llicència i l’aprovació del projecte de reurbanització amb els terminis que marca la llei han originat el retard. La perspectiva és que dins el primer trimestre de l’any vinent tot estigui, finalment, a punt perquè les màquines puguin començar a treballar. Tot i això, el regidor assegura que s’està treballant “tan de pressa com es pot” per accelerar els procediments, i hi afegeix que l’Ajuntament està tan interessat com la mateixa clínica que les obres comencin tan aviat com sigui possible. El juny passat, però, ja es van fer alguns treballs de prospecció per a un estudi geològic de les vibracions a la zona on s’ha d’aixecar el nou edifici.

La reconversió del sector

Alcalà ho diu conscient que l’inici dels treballs representarà també el principi efectiu de la recuperació de l’entrada sud de Girona des del carrer Barcelona, una zona actualment molt degradada, amb naus abandonades des del 2009, fa set anys, plenes de pintades i on s’acumula brutícia.

El projecte de la nova clínica suposarà una reconversió urbanística de tot el sector, amb l’enderrocament de les naus industrials buides i l’activitat que generarà al seu voltant l’equipament sanitari. La seva construcció suposarà una inversió multimilionària per a la clínica, uns 52 milions d’euros que finançaran completament amb fons propis. El projecte preveu triplicar la superfície de què disposa ara la clínica al carrer Joan Maragall, passant de 12.000 m² a 36.000 m², amb 108 habitacions i 116 llits, 11 sales d’operacions (vuit de convencionals i tres de plomades), tres plantes al soterrani i planta baixa més set per sobre el nivell del carrer Barcelona (cinc plantes, per la part posterior).

Fonts de la gerència de la Clínica Girona han remarcat que serà un edifici adequat a l’evolució de la medicina, amb estades més curtes i una potenciació de la cirurgia major ambulatòria.

El projecte del trasllat de la nova clínica al sud de la ciutat va començar-se a embastar amb una absoluta discreció, en converses mantingudes entre la clínica i l’Ajuntament i les entitats bancàries propietàries dels terrenys que es van donar a conèixer l’1 de juny de 2014 [vegeu El Punt Avui d’aquell dia]. Les obres, un cop comencin, trigaran 26 mesos a enllestir-se.

LA DATA

06.2016 va demanar la llicència d’obres la Clínica Girona per fer la seva nova seu al carrer Barcelona.

LA FRASE

El procés de la llicència d’obres va bé; també tenim moltes ganes que les obres puguin començar, Joan Alcalà REGIDOR D’URBANISME

LA XIFRA

26 mesos és la durada prevista de les obres per fer la nova clínica, un cop les màquines comencin a treballar.

La notícia en pdf

http://www.elpuntavui.cat/territori/article/6-urbanisme/1027067-la-llicencia-d-obres-per-a-la-nova-clinica-girona-el-2017.html