LA VANGUARDIA: Urbanisme aprova definitivament el trasllat de la Clínica Girona a la carretera de Barcelona

El ple municipal del juliol passat ja va donar llum verd al projecte

Girona | 30/09/2015 – 16:43h
ACN
La comissió d’Urbanisme de Girona, reunida aquest dimecres a Santa Coloma de Farners, ha aprovat de forma definitiva el projecte de construcció de la nova Clínica Girona sense necessitat de cap més modificació. Així ho ha confirmat el director general d’Urbanisme, Agustí Serra, que ha explicat que a banda de “qüestions menors” de documentació, la comissió ha donat llum verd al projecte.

Clínica Girona ja té fet el pla funcional del nou centre i per tant ja pot començar a aixecar l’edifici de 26.000 metres quadrats. Abans, però, l’Ajuntament haurà d’atorgar el permís d’obres. Aquest serà l’últim pas perquè els promotors puguin començar a aixecar l’edifici.

Clínica Girona havia comprat fa dotze anys terrenys a Fornells de la Selva per fer-hi un nou edifici. Finalment, però, va canviar d’opinió i va optar per quedar-se a Girona. Per això, fa més d’un any que l’ajuntament es va posar a treballar per buscar la fórmula per permetre-ho. La voluntat de la clínica privada era traslladar-se del centre de la ciutat a una parcel•la de 22.000 metres quadrats a la carretera Barcelona, amb la intenció d’inaugurar el nou edifici el 2018.

La zona que ocuparà la nova clínica es troba a l’entrada sud de la ciutat i està situada a l’espai on antigament hi havia les naus de la Citroën (ja enderrocades per una intervenció subsidiària de l’ajuntament) i d’altres espais industrials que ara estan abandonats i en un estat de molta degradació. A canvi del trasllat, es farà una requalificació dels usos de l’actual clínica -situada al carrer Joan Maragall- per permetre-hi usos comercials, hotelers i d’oficines. A més, Clínica Girona cedirà 200 metres quadrats al col•legi Verd perquè pugui ampliar el pati. L’operació es completa amb la cessió d’una finca de 19.700 metres quadrats a l’Avellaneda -anomenada el bosc de la Pabordia i sobre la qual la clínica tenia opció de compra- i que cedirà a l’ajuntament per destinar-la a zona verda.

Clínica Girona és una empresa sanitària privada fundada l’any 1934 integrada a la Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública (XHUP). Es calcula que el projecte del nou edifici costarà uns 50 milions d’euros.


Més info: Llegir la notícia al diari LA VANGUARDIA
Font: LA VANGUARDIA