L’hospital d’Olot comença a oferir el servei d’hemodiàlisi fruit d’un conveni amb Clínica Girona

ACN Olot.-L’hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa ha començat a oferir el servei d’hemodiàlisi a partir d’aquest 1 d’agost. El servei s’ha pogut engegar gràcies a un conveni entre l’hospital d’Olot i la Clínica Girona, perquè seran professionals d’aquest centre (un nefròleg, dues infermeres i un auxiliar d’infermeria) qui es desplaçaran a la Garrotxa per fer-hi els tractaments.

En total, hi ha una vintena de pacients amb insuficiència renal que hi rebran tractament, i que s’estalviaran de desplaçar-se tres vegades a la setmana fins a Girona o Figueres. L’àrea d’hemodiàlisi que s’ha obert ara a Olot es troba a la segona planta de l’hospital i compta amb tretze punts de tractament. El servei obre tres dies a la setmana (dilluns, dimecres i divendres) des de les vuit del matí a les vuit del vespre.

Hi reben tractament una vintena de pacients, que ja no hauran de desplaçar-se a Girona o Figueres

L’hemodiàlisi és un procediment que es realitza periòdicament a persones que pateixen insuficiència renal crònica avançada. El procés permet netejar la sang, i treure’n les substàncies de rebuig i els líquids que normalment s’eliminen pels ronyons.L’hemodiàlisi pot ajudar els pacients a sentir-se millor i viure més temps, però no és una cura per a la insuficiència renal. Després d’iniciar les sessions, el pacient ha de seguir dieta i prendre medicaments per assolir un bon nivell de vida.

Fotografia destacada: Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya

Notícia publicada a VilaWeb