Més de 16.000 persones han participat en els actes del 75è Aniversari de Clínica Girona.

Més de 16.000 persones han participat en els actes commemoratius del 75è Aniversari de la fundació de Clínica Girona, que s’han vingut desenvolupant des del mes de març de 2009.

L’activitat més nombrosa en quant a públic ha estat l’Exposició Històrica “Clínica Girona 75 anys”, instal•lada a la Planta Noble de l’edifici, per la que transiten cada dia centenars de persones. Inaugurada el passat 15 de març, s’ha calculat una mitjana de 50 visites diàries a l’exposició, xifra que multiplicada pels 9 mesos de durada, dona una quantitat de 13.500 persones.

Com que l’interès despertat per la mostra no ha minvat, Clínica Girona la mantindrà durant tot aquest any 2010, com a mínim, de manera permanent, i s’està estudiant la possibilitat d’ampliar-la amb nous plafons que recullin les darreres novetats assistencials del centre.

El altres actes més multitudinaris han estat el Sopar de Gala que va aplegar més de 900 persones al Pavelló de Fontajau i el Concert Benèfic de cloenda amb més de mig miler de persones a l’Auditori de Girona, així com la Festa popular infantil, amb quasi 500 persones o la Marxa popular i botifarrada, amb uns 400 participants.

A aquestes xifres cal afegir el públic que ha assistit a les diverses conferències i jornades mèdiques organitzades entre els mesos de març i desembre, (conferència inaugural amb Enric Mirambell a la Fontana d’Or (120 persones), conferències sobre infermeria (100), taula rodona sobre voluntats anticipades (120), sobre trasplantaments (90), jornada d’infermeria de medicina interna (150) , i altres sessions mèdiques d’oftalmologia, urologia i trastorns alimentaris.

En total més de 16.000 persones hauran passat pels actes commemoratius de l’aniversari, que es van tancar el passat mes de desembre amb dues activitats solidàries: el concert benèfic a favor de l’Associació de Malalts Renals de Girona, AMARG, el 10 de desembre, i la Marató de Donacions de Sang, el dia 22 de desembre, a la capital gironina.

Pere Solà, President del Consell d’Administració de Clínica Girona s’ha mostrat molt satisfet pel desenvolupament dels actes de l’aniversari: “Penso que hem ofert una programació commemorativa àmplia i diversa, amb exposicions, jornades mèdiques,conferències, actes lúdics com el sopar, la festa infantil o la marxa popular, i els actes solidaris de la cloenda, i des de Clínica Girona estem satisfets també per la resposta popular que han tingut les diferents iniciatives que han respost al nostre compromís amb la salut”.

Pel gerent de Clínica Girona, Carles Espígol, la commemoració dels 75 anys: “ha suposat un esforç important, perquè el programa d’actes s’ha dut a terme paral•lelament a la creació de nous i importants Serveis, com ara el de Ressonància Magnètica Vertical o el nou d’Hemodiàlisi, i a obres de condicionament i millora en les infraestructures: com ara la reforma total de la setena planta d’Hospitalització o la remodelació de l’entrada de Consultes Externes (Juli Garreta 13), i del Servei de Nefrologia i Diàlisi (Bisbe Lorenzana 36)”.

A més de l’extens programa d’actes que ha tingut una gran incidència a la societat gironina, Clínica Girona va obsequiar durant l’aniversari als seus treballadors actuals i als extreballadors (que havien treballat un mínim de 10 anys), amb el Sopar de Germanor, així com amb el Llibre “Clínica Girona, 75 anys” i un DVD amb més d’un miler d’imatges històriques i actuals d’aquesta institució sanitària.


Lloc: Clínica Girona
Més info: Aquí trobareu més informació