Més de mig centenar de professionals de la visió van seguir la jornada sobre Glaucoma

Uns 70 professionals van seguir la jornada pràctica sobre el Glaucoma: “Conceptes pràctics per optometristes i metges de família”, organitzada per l’Institut d’Oftalmologia Clínica Girona, que va tenir lloc el passat dia 27 de novembre a la Sala d’Actes d’aquesta institució sanitària.

La sessió formativa, dirigida a la solució de situacions freqüents del dia a dia, amb una orientació fonamentalment pràctica, i una clara voluntat de fomentar la col•laboració entre els diferents professionals que atenen a la visió, va ser presentada per la Dra. M. Teresa Teixidor, la qual va explicar els objectius, la raó de ser i plantejament general de la jornada, per tot seguit oferir unes reflexions sobre la importància de la col•laboració entre professionals de la visió.

La Dra. Bover va exposar què és el glaucoma, els tipus que hi ha i el rol de l’optometrista i del metge de família en el diagnòstic i seguiment del glaucoma, així com va descriure alguns dels mites existents al respecte.

Per la seva banda el Dr. Arcediano va parlar de les exploracions, les tècniques diagnòstiques i el seguiment d’aquesta malaltia que afecta la pressió intraocular. També va descriure el Dr. Arcediano l’equipament tecnològic de l’Institut d’Oftalmologia i el tractament: mèdic i/o quirúrgic que s’apliquen des de l’Institut, per passar després a abordar alguns. casos pràctics i respondre a les preguntes dels assistents.

La cloenda va anar a càrrec de la Dra. Teixidor, parlant de l’experiència pràctica dels optometristes vers el glaucoma, i es va oferir una copa de cava de comiat.

Nota informativa en PDF


Lloc: Sala d’Actes de Clínica Girona (C/Juli Garreta 13)
Font: Institut d’Oftalmologia Clínica Girona