La Directora d’Infermeria, Montserrat Sargatal, va participar a la II Jornada de millora en la seguretat dels pacients

La Directora d’Infermeria de Clínica Girona, Montserrat Sargatal, va participar a la II Jornada de Millora en la Seguretat dels Pacients de les Comarques Gironines que es va celebrar el passat mes de novembre a Olot.

La II Jornada de millora en la seguretat dels pacients de les comarques va aplegar unes 150 persones, entre membres de l’organització i professionals de diferents nivells assistencials. Una trobada que va prendre relleu a la primera, que va tenir lloc a Figueres el 2012, i que naixia amb l’objectiu de divulgar, compartir i posar en comú les estratègies en matèria de seguretat del pacient que es porten a terme en aquesta zona.

La II Jornada, feta divendres 20 de novembre a les instal·lacions de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa va estar organitzada conjuntament per vuit centre diferents de les comarques gironines: Clínica Girona, Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), Fundació Salut Empordà (FSE), Hospital de Campdevànol, Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, Institut d’Assistència Sanitària de Girona (IAS) i Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE).

Reacció davant l’imprevist

La jornada va comptar amb la benvinguda del senyor Josep Mª Padrosa, director del Servei Català de la Salut (CatSalut).

La Taula de Seguretat Transfusional o la conferència “Simulacions, nous mètodes d’aprenentatge” fent referència a què la simulació és una eina molt potent per entrenar la capacitat de reacció davant l’imprevist són alguns dels temes que es van tractar durant la jornada.

A més, també es va fer èmfasi en “l’educació en higiene de mans” per conscienciar a la població de la importància d’aquest gest i l’anàlisi dels registres d’actuacions dels professionals sanitaris per la seva posterior revisió, anàlisi i millora.

L’acte va finalitzar amb la presència de la senyora Montse Blasco, referent de Seguretat dels Pacients de l’HOCG, el Dr. Carles Puig, gerent de l’HOCG, i la Dra. Mª Teresa Faixedas, cap de la Unitat de Planificació de la Regió Sanitària de Girona, Servei Català de la Salut (CatSalut).