Nova web de la Unitat d’Estudi de la Memòria (UEM)

El Servei de Neurologia de Clínica Girona, encapçalat pel Dr. Ricard Reixach, va posar en funcionament l’any 2008 la Unitat d’Estudi de la Memòria. Ara acaba d’estrenar una pàgina web dedicada a aquesta unitat específica.

La Unitat d’Estudi de la Memoria és un secció de Clínica Girona que es va crear amb la voluntat de donar un servei eficient i de qualitat en el diagnòstic i rehabilitació de tot tipus de trastorns de memòria a les a les comarques de Girona.

La malaltia d’Alzheimer és una degeneració del sistema nerviós central que es manifesta en un primer moment amb pèrdues de memòria i que evoluciona lentament cap a un estat de demència senil. Detectar l’Alzheimer de manera precoç permet augmentar l’eficàcia del tractament i la qualitat de vida del malalt.

El 80% de les persones que s’han sotmès a l’estudi presentaven algun tipus d’alteració de la memòria i d’aquestes, aproximadament la meitat, és a dir, un 40%, han estat diagnosticats d’alteracions greus de la memòria.

La Unitat de la Memòria del Servei de Neurologia de Clínica Girona compta amb un programa de “Revisió de la memòria”. La Revisió consisteix a respondre un seguit de formularis establerts, tipus test, dura aproximadament 1 hora i permet detectar amb total fiabilitat qualsevol tipus d’anomalia de la memòria, “sigui quina sigui la zona neuronal afectada”, afirma el Dr. Reixach.

Des d’aquest Servei de Neurologia es recomana fer-se aquesta revisió a qualsevol persona preocupada per l’estat de la seva memòria, a les persones que tenen familiars o amics que últimament els hi han manifestat que han notat canvis en ells, i a les persones que tenen risc de patir Alzheimer o altres demències, per antecedents familiars.


Més info: Més informació i accés al Qüestionari de la memòria
Font: Unitat d’Estudi de la Memòria (UEM)