Premien novament un estudi gironí sobre el càncer de mama valorat per Ressonància Magnètica

L’equip del Servei de Diagnòstic per la Imatge de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) i de Ressonància Girona (Clínica Girona), han estat premiats novament per un estudi científic que permetrà caracteritzar i diagnosticar el càncer de mama amb més facilitat, alhora que diferenciar-lo de les lesions benignes.

La investigació, que consisteix en visualitzar el càncer de mama per ressonància magnètica amb l’aplicació d’una nova tècnica anomenada “difusió de l’aigua” dins els tumors, demostra que la mobilitat de les molècules de l’aigua entre les cèl•lules és menor en els tumors malignes que en el benignes.

Aquest estudi d’investigació sota la direcció dels Drs. Joaquim Barceló i Joan Carles Vilanova sobre el càncer de mama a través de ressonància magnètica, ha assolit la màxima distinció en la categoria de Millor Treball Científic al III Congrés Nacional de Radiòlegs de Catalunya celebrat fa pocs dies, entre les més de 150 comunicacions de diferents especialitats que s’hi van presentar.

L’estudi gironí suma així el seu segon reconeixement, ja que va ser elegit com el primer premi en la categoria de Treball Científic en el XI Congreso de la Sociedad Española de Diagnóstico por Imagen de la Mama de la SEDIM celebrat a Bilbao el passat mes de juny, entre les més de cinquanta comunicacions que van ser acceptades i presentades.

El Dr. Joaquim Barceló, radiòleg del Servei de Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital Santa Caterina i de Ressonància Girona (Clínica Girona), que és un dels professionals responsables de la investigació, ha declarat que, “a més d’estar molt satisfets amb aquesta nova distinció, que valora el treball de tres anys, demostra una vegada més la bona consideració i el respecte tant a nivell nacional com a nivell internacional dels especialistes en radiologia gironins. Podem dir que el professionals radiòlegs gironins, tant els de l’Hospital Santa Caterina com els de la Clínica Girona, estan oferint un servei punter dins la nostra especialitat, i en concret en la patologia de la mama. Aquests estudis d’investigació no serien possibles sense la col•laboració de tots els professionals del nostres centres”.

L’estudi amb el títol “RM de Mama: Utilitat de la difusió per diferenciar entre lesions benignes i malignes” serà presentat el proper mes de desembre al Congrés Mundial de Radiologia que se celebrarà a Chicago i, l’any vinent, al Congrés Europeu de Radiologia que tindrà lloc a Viena.

Avui dia, l’estudi i tractament de la patologia mamaria és el resultat d’un treball multidisciplinari de diferents especialistes entre els que s’inclouen els ginecòlegs, cirurgians, radiòlegs, oncòlegs, radioterapeutes, i anatomopatòlegs, i que es coordinen de manera transversal en els comitès de mama.

Nota informativa en PDF


Lloc: III Congrés Nacional de Radiòlegs de Catalunya