RÀDIO 4 entrevista a la Dra. Inès Galofrè, de la Unitat del Son de Clínica Girona

La Dra. Inès Galofrè, de la Unitat del Son de Clínica Girona, reafirma en una entrevista a Ràdio 4 els beneficis de la popular “migdiada” i parla també de tot un seguit de recomanacions per mantenir unes pràctiques de son saludables.

No hi ha res com fer una migdiada després de dinar per tornar a la feina més descansats i atents. Ho diu el sentit comú i ho corrobora un estudi de la universitat californiana de Berkeley (EUA), segons el qual fer la migdiada asserena la ment i millora l’aprenentatge. En definitiva, ajuda a que les persones siguin més intel•ligents.

“El son no només cura el malestar del cansament, sinó que a nivell neurocognitiu t’emporta més enllà d’on estaves abans de fer la migdiada”, explica Mattew Walker, professor de psicologia d’aquesta universitat nord-americana i autor principal de la investigació.

L’estudi reforça, per tant, la hipòtesi que el son facilita l’emmagatzematge de la memòria a curt termini i permet fer lloc a nova informació, segons Walker. La investigació preliminar s’ha presentat en la trobada anual de l’Associació Nord-americana per a l’Avenç de la Ciència (AAAS).

Nota informativa en PDF


Font: RÀDIO 4