RÀDIO – FEM GIRONA: Coneixem un sistema pioner per tractar l’obesitat mòrbida

L’emissora de Ràdio Fem Girona, integrada a la Xarxa, va emetre el passat dia 7 de novembre a 1/4 de 6 de la tarda, dins del programa “La Tarda”, per tota la cadena, una entrevista al Dr. Ferran Gonzàlez Huix, digestòleg de Clínica Girona, arran de l’operació pionera que va realitzar per tractar l’obesitat mòrbida.

Escoltar l’entrevista

L’operació pionera

El digestòleg Ferran González Huix va implantar, per primera vegada a Girona, un nou sistema endoscòpic per al tractament de la obesitat extrema, consistent en un tub amb una vàlvula que permet aspirar els aliments des de l’estómac un cop ingerits i reduir pes d’una manera molt efectiva.

Clínica Girona va tornar a ser pionera en aplicar per primer cop a Girona un nou mètode endoscòpic molt efectiu per tractar l’obesitat mòrbida. El digestòleg Ferran González Huix va realitzar el 30 de setembre la implantació d’un sistema “AspireAssist” a una dona de 45 anys i 98 quilos de pes, en un breu procediment ambulatori amb sedació profunda (normalment no requereix anestèsia general), i que consisteix en la col·locació d’un tub entre la paret abdominal anterior (la part alta de la panxa) i l’interior de l’estómac, mitjançant control endoscòpic. Aquest tub, a la part externa, per on aflora de la panxa, té un tap que funciona com una vàlvula que es pot obrir i tancar  y que permet aspirar el contingut de l’estómac.

La Xarxa

La Xarxa és una plataforma multimèdia de suport a l’audiovisual local que té com a objectius donar resposta a les necessitats del sector i contribuir a la seva dinamització. Per això, treballa en coordinació directa amb els mitjans de comunicació locals adherits (televisions, ràdios i mitjans en línia), per a qui posa a disposició un ampli catàleg de serveis.