Ressonància Girona participa al 35 Congrés de la SERAM amb una comunicació sobre la Biòpsia de Pròstata robòtica dirigida per ressonància magnètica

Del 19 al 26 de maig en edició virtual

Girona 18 de maig de 2021

“La biopsia robótica dirigida por  resonancia magnética. El diagnóstico eficaz del cáncer de próstata” és  la comunicació oral presentada per Sònia Sala, Albert Parals, Montse Planas i Mara Rodrigo, del Servei de Ressonància Magnètica de Clínica Girona, al 35 Congreso Nacional de la SERAM, que es du a terme del 19 al 26 de maig en edició virtual.

L’objectiu de la comunicació és donar a conèixer la innovadora modalitat per a localitzar i diagnosticar de forma precisa el càncer de pròstata (CaP) mitjançant la biòpsia per ressonància magnètica utilitzant un dispositiu robòtic, i demostra que aquesta és la forma més fiable per a dirigir l’agulla amb precisió cap a la lesió sospitosa reduint el nombre de puncions, evitant complicacions i ometent les limitacions de la biòpsia ecogràfica.

Aquesta comunicació va ser premiada amb una beca de la SERAM per a la participació al congrés.

Ressonància Girona és pionera en aquest camp i és l’únic centre de tot l’estat espanyol que  realitza  biòpsies de pròstata robòtiques dirigides per ressonància magnètica.

El congrés nacional de la SERAM es realitza de forma bianual  i reuneix professionals de diferents àmbits de la radiologia com ara la ressonància magnètica, la medicina nuclear o l’intervencionisme. Aquest congrés s’havia de dur a terme a Zaragoza el maig del 2020 però va endarrerir-se per la pandèmia de la Covid-19, adquirint finalment un format on-line.