REVISTA TOT GIRONA: “Infermeres que són un referent”

Infermeres de Diàlisi de Clínica Girona han guanyat el XIIè Premi Fresenius Medical Care per a Infermeria, al Congrés de la Societat Espanyola d’Infermeria Nefrològica, celebrat a Àvila, en el que hi ha participat més de 600 professionals d’arreu de l’Estat.

Les infermeres Carme Font, Assumpció Ripoll, Sílvia Coll, Anna Mas, Paquita Malví, Mireia Bravo, i Laura García, del Servei de Nefrologia i Diàlisi de Clínica Girona han guanyat el XIIè Premi Fresenius Medical Care per a Infermeria, al Congrés de la Societat Espanyola d’Infermeria Nefrológica, que s’ha celebrat a la ciutat d’Àvila del 24 al 26 d’octubre de 2012, i que ha aplegat més de 600 professionals de tot l’Estat. El premi és dotat amb 1.500 euros.

El treball presentat per les infermeres de Clínica Girona i defensat al congrés per Sílvia Coll, es basa en un rigorós estudi sobre un assaig clínic, que s’ha basat en una mostra de 12 pacients (7 homes i 5 dones), d’edats compreses entre els 40 i els 79 anys, amb l’objectiu d’investigar les diferències en eficàcia de diferents mesures d’agulla per a punxar durant la diàlisi.

El Congrés ha servit per analitzar diferents assumptes d’actualitat de les malalties renals, entre ells l’augment de donacions de persones vives, que van ser de 318 durant 2011, dels quals 63 van ser infantils.

Millora la fecundació in vitro

Per altra banda, la Unitat de Reproducció Humana de Clínica Girona ha incorporant al laboratori d’embriologia l’EmbryoScope, una innovadora tecnologia que representa un important salt qualitatiu en Medicina Reproductiva. El sistema augmenta considerablement l’èxit dels tractaments de Fecundació In vitro, gràcies a que permet observar els embrions minut a minut, sense necessitat de manipular-los.

Nota informativa en PDF


Font: REVISTA TOT GIRONA