REVISTA TOT GIRONA: Premi de prestigi a Clínica Girona

Els directors mèdics del Servei de Ressonància de Clínica Girona encapçalen el grup d’investigació sobre “La utilitat de la imatge per al diagnòstic i tractament del càncer”, en el que també hi participen l’Hospital Santa Caterina i la Universitat de Girona.

El grup d’investigació de radiologia de la Clínica Girona, Hospital Sta. Caterina i Universitat de Girona, dirigit per els Drs. Joan Carles Vilanova i Joaquim Barceló, ha estat premiat amb la distinció Cum Laude pel treball de recerca sobre “La imatge molecular i funcional en el diagnòstic i tractament del càncer”, presentat al Congrés Mundial de Radiologia celebrat a Chicago, als Estats Units.

Segons que expliquen els radiòlegs Barceló i Vilanova, l’estudi mostra les diferències biològiques del càncer utilitzant les tècniques de imatge, el que permet seleccionar el tipus de tractament que pot ser més eficaç per els diferents tipus de càncer.

Una de les avantatges d’utilitzar aquestes tècniques és la de poder veure de forma molt precoç l’eficàcia o no dels tractaments. “D’aquesta manera –afirmen els radiòlegs- davant de la possible ineficàcia d’algun tractament de quimioteràpia visualitzat per aquestes tècniques, és possible modificar el fàrmac i evitar la necessitat de seguir els tractaments durant més temps, coneixent sobretot l’alt cost que suposen aquests medicaments”.

Dels més de 3.000 treballs presentats al Congrés Mundial de Radiologia de Chicago el jurat n’ha premiat només els vint millors amb la distinció Cum Laude, un dels quals s’ha concedit al treball participat pels investigadors gironins.

El grup de recerca dels radiòlegs de la Clínica Girona ha rebut diferents premis i distincions al llarg dels últims anys. Un dels més destacats va ser al mateix congrés anual de radiologia de Chicago, pel que fa a la valoració del càncer utilitzant les tècniques d’imatge, tant en el diagnòstic com posteriorment en el tractament.

Nota informativa en PDF


Font: REVISTA TOT GIRONA