RM i càncer de pròstata. Tot en un. Taller intensiu el 23 de març de 2018 a Madrid, organitzat per Clínica Girona

El divendres 23 de març de 2018 tindrà lloc a les sales Teófilo Hernando i Severo Ochoa del Col·legi de Metges de Madrid el Taller Intensiu de RM i Càncer de Pròstata.

Organitza: Clínica Girona, Institut de Diagnòstic per la Imatge

Dirigeixen: Drs. Joan Carles Vilanova i Violeta Català.

Afavorit per la SERAM

Dirigit als diferents professionals dedicats al maneig del càncer de pròstata des radiòlegs, uròlegs, radio terapeutes, oncòlegs, tècnics, o qualsevol professional implicat en la RM de pròstata.

La RM és una eina clau en el maneig del càncer de pròstata en els diferents escenaris clínics:

  1. a) diagnòstic de càncer clínicament significatiu. b) estadificació local, regional o a distància c) seguiment actiu d) planificació terapèutica i) monitorització terapèutica.

La RM multi paramètrica requereix realitzar l’anàlisi amb la guia estandarditzada PI-RADS v2 per al diagnòstic de carcinoma clínicament significatiu i amb l’escala ESUR per l’estadificació local. La valoració de possibles recurrències locals requereix el coneixement específic de les diferents modalitats terapèutiques: prostatectomia, radioteràpia, braquiteràpia i teràpies focals com crioteràpia i electroporació.

La RM de cos sencer és una tècnica d’alta rendibilitat per a la estadificació a distància i la monitorització terapèutica de cos sencer. L’anàlisi de la RM de cos sencer s’ha de fer segons la recent guia estandarditzada MET-RADS-P.

L’objectiu del taller és proporcionar, mitjançant una modalitat interactiva, habilitats pràctiques en la lectura i interpretació dels estudis de RM de pròstata, tant en la RMmp com en la RM de cos sencer, utilitzant les corresponents guies de PI-RADS v2, escala ESUR per estadificació i MET-RADS-P. Així mateix es brindaran les claus per al diagnòstic de les recurrències segons les diferents modalitats terapèutiques.

La jornada està estructurada en dos nivells de coneixement: inicial i avançat. En tots dos grups es realitzarà la lectura interactiva dels estudis de forma pràctica, utilitzant la metodologia real dels casos, interpretant l’estudi complet, semblant a la pràctica clínica i segons les diferents indicacions, per a un òptim maneig del càncer de pròstata.

La jornada es realitzarà en dos grups, amb places limitades, per poder proporcionar una òptima interacció i aprenentatge en la lectura de la RM de pròstata. Els tallers seran dirigits per radiòlegs amb àmplia experiència en el maneig del càncer de pròstata utilitzant la RM.

Sol·licitada Acreditació de la Direcció General de Recerca.

Web del taller

Cartell

Programa