TV3- 3/24: La Clínica Girona adquireix el primer aparell de ressonància vertical de Catalunya

15/04/2009
Des de fa una setmana, la Clínica Girona fa ressonàncies magnètiques amb els pacients drets. Aquest centre ha adquirit una aparell, el primer de Catalunya i el segon que hi ha a Espanya, que permet fer aquesta prova així. Això permet detectar més lesions perquè “el dolor augmenta quan el pacient està dempeus i, en canvi, és més lleu quan està estirat”, ha explicat un dels caps de la Unitat de Ressonància Magnètica, Joan Carles Vilanova. De fet, aquest nou aparell permet detectar un 25% més d’hèrnies discals, lesions que fins ara en una ressonància normal, amb el pacient estirat, passaven desapercebudes.
El doctor Vilanova assegura que un millor diagnòstic permetrà un millor tractament. La ressonància vertical està especialment indicada per examinar l’esquena, sobretot la zona lumbar, i els genolls, dues de les zones del cos que suporten més càrrega.
L’aparell, de fabricació italiana, és apte també per a les persones amb claustrofòbia perquè és obert. El pacient s’estira en un llit que gira i se situa en posició vertical mentre es realitza la prova, que dura una hora, 30 minuts més que una ressonància convencional.
Com que és l’únic aparell d’aquestes característiques a Catalunya, diversos centres s’han interessat a poder enviar els seus pacients a la Clínica Girona perquè se sotmetin a aquesta prova.


Més info: Veure la notícia
Font: TV3 – 3/24