Un equip de Clínica Girona va participar a la primera Oncobike de la Fundació Oncolliga Girona

Dissabte 12 de novembre de 2016 es van córrer 206km solidaris entre Sant Gregori i la Vall de Llémena i es van recollir més de 25.000 euros per ajudar els malalts de càncer i les seves famílies.

Fotos d’Oriol Batista

47 equips a la primera edició de l’Oncobike

Un total de 47 equips,integrats per un màxim de  sis ciclistes cadascun, van participar el dia 12 de novembre en la primera edició de l’Oncobike, un nou repte esportiu i solidari impulsat per la Fundació Oncolliga Girona i l’empresa Klassmark.

La prova, per relleus i no competitiva, aquest cop era dirigida als amants de la bicicleta de muntanya. El centre neuràlgic era  situat al municipi de Sant Gregori que va acollir la sortida i l’arribada. Els participants van de recórrer 206 km pels camins i corriols de la Vall de Llémena amb un desnivell positiu de 5.750 metres.

Per poder participar en l’Oncobike cada equip va fer un donatiu de 500 euros a la Fundació Oncolliga Girona. Els diners recollits, més de 25.000 euros, es destinaran íntegrament a finançar millores en els dos pisos-residència que l’entitat té al barri de Sant Ponç de Girona, a tocar de l’Hospital Dr. Josep Trueta. La finalitat d’aquest servei és posar a l’abast de les famílies dels malalts oncològics que preveuen una llarga hospitalització una habitació a prop de l’hospital que els proporcioni acolliment i comoditat de forma gratuïta. Els pisos es van adquirir els anys 1998 i 2006 i l’entitat té previst fer-hi algunes millores per tal de fer-los més acollidors i confortables, com ara pintar, actualitzar mobiliari, matalassos i parament de la llar, i adquirir dos televisors nous. El pressupost total d’aquestes millores és d’ aproximadament 20.000 euros.

Una cursa solidària 
La sortida de la prova va tenir lloc a les 8 del matí a la zona esportiva de Sant Gregori. Per endavant, 206 quilòmetres de bicicleta de muntanya pels camins i corriols de la Vall de Llémena. Es tracta d’un dels paratges més ben conservats de les nostres comarques. Un entorn ideal i únic per la pràctica d’aquest esport. El suport de la Mancomunitat de la Vall de Llémena ha estat decisiva per tirar endavant aquesta iniciativa esportiva i solidària.

Els equips havien d’estar formats per un màxim de sis ciclistes i sempre n’hi havia d’haver com a mínim dos en ruta. L’itinerari era dividit en vuit trams. Els punts de relleu eren situats a Sant Martí de Llémena (km 33,5), Sant Esteve de Llémena (km 54), Sant Aniol de Finestres (km 83), Sant Esteve de Llémena (km 98), Biert (km 124,5), Camós (km 143) i Canet d’Adri (km 166).

L’equip de la Clínica, 19 de 47

_uri2344

L’equip de la Clínica Girona va arribar a la meta passades del 12 de la nit. Un dels membres de l’equip, en Sergi Camps piulava al Twitter: “A les 0.15h finalitzem la cursa #oncobike de 206km i 5.750m de desnivell +, grandíssim equip i assistència @ClínicaGirona team 19 de 48 “. I un altre dels membres de l’equip, en Sergi Rigau, també piulava per twitter: “Finishers!! @ClínicaGirona Team!!”.

La notícia recollida pel diari EL PUNT AVUI, titulava “Èxit del primer Oncobike, que recull més de 25.314 euros”, i deia que van participar un total de 47 equips de sis ciclistes

Èxit de participació en la primera edició de l’Oncobike, el nou repte esportiu i solidari impulsat per la Fundació Oncolliga Girona i Klassmark, especialitzada en l’organització de proves de muntanya. Un total de 47 equips de sis ciclistes van sortir dissabte 12 de novembre al matí a Sant Gregori (Gironès) amb l’objectiu de pedalar per la millor de les causes: recollir fons per ajudar els malalts de càncer i les seves famílies.
http://www.elpuntavui.cat/…/1021495-exit-del-primer-oncobik…

Més informació:

http://www.oncobike.com/

http://www.oncolligagirona.cat/…/cinquanta-equips-faran-rea…