Una nova tècnica permet el tractament personalitzat de la pròtesi total de genoll

L’equip de traumatologia dels Drs. F.X. Comas i Figuerola i E. Aguilar i Hernandez, de Clínica Girona, ofereixen, la possibilitat de tractar l’artrosi de grau 4 de l’articulació de genoll amb el nou “Sistema Signature”. Es tracta d’una innovadora tècnica quirúrgica, mínimament invasiva i molt precisa, que es basa en la fabricació d’una pròtesi absolutament personalitzada a les necessitats de cada pacient, i que arriba per primer cop a les comarques gironines.

La implementació de les noves tecnologies han permès a l’empresa Biomet desenvolupar el “Sistema signature”, una nova generació d’instruments quirúrgics que, amb un sofisticat software, crea “pròtesis a mida” de les necessitats de cada pacient, d’una forma molt exacta i molt menys invasiva que la cirurgia convencional de pròtesi total de genoll.

Després de les innovacions en el domini de l’artroplàstia total de genoll i sobre tot després de la utilització durant més de 4 anys de la cirurgia assistida per ordinador a Clínica Girona, amb l’obtenció d’uns talls molt més exactes, la indústria ortopèdica posa ara a l’abast de les comarques gironines, a través de Healthimplant, distribuïdora oficial de Biomet, l’innovador “Sistema Signature”, una nova tècnica per a la qual s’ha creat una nova generació d’instruments, com ara les guies personalitzades de posicionament femoral i tibial.

Segons afirma el Dr. Comas: “En el procediment quirúrgic tradicional de substitució de genoll es fan servir diversos instruments que s’han d’inserir dins del fèmur i de la tíbia, amb els conseqüents riscos d’embolització i d’infecció; en canvi amb el nou “sistema Signature” les guies de posicionament personalitzades es situen directament sobre el fèmur i la tíbia i per tant no requereixen cap actuació a la cavitat medul•lar. Això permet una cirurgia molt més exacta que la navegació assistida, així com una cirurgia més ràpida que la que es realitza pels mètodes tradicionals”.

La característica diferencial d’aquesta nova tècnica, segons el Dr. Comas, està en que “El Sistema Signature fa servir unes guies personalitzades de posicionament femoral i tibial, realitzades a mida de cada pacient, a partir d’un senzill estudi per ressonància Magnètica o per TAC. Un software genera una reconstrucció en 3 dimensions de l’articulació concreta del pacient i el cirurgià pot treballar la planificació de la preparatòria amb l’exactitud real del que es trobarà al quiròfan en el moment de la intervenció”.

Nota informativa en PDF