El Dr. Joan Carles Vilanova presidirà el Comitè Científic del Congrés estatal de Radiologia SERAM-2018

Es celebrarà a Pamplona, del 24 al 27 de maig de 2018

El radiòleg Joan Carles Vilanova, director del Servei de Ressonància Magnètica de la Clínica Girona, és el president del Comitè científic del proper Congrés estatal de Radiologia #SERAM2018 que es celebrarà al Palau de Congressos de Pamplona del 24 al 27 de maig de 2018.

“És un orgull i un repte poder preparar l’organització del programa científic de l’esdeveniment més important de la radiologia espanyola”, afirma en la salutació el Dr. Vilanova.

Cada dos anys, aquest congrés reuneix més de 2.000 radiòlegs i tècnics espanyols i llatinoamericans per debatre sobre les principals qüestions relacionades amb la radiologia.

“El programa científic del Congrés -diu Joan Carles Vilanova- s’ha elaborat amb l’objectiu d’integrar les diferents àrees de la Medicina amb la nostra especialitat, conjuntament a les diferents i múltiples disciplines vinculades, des de la tecnologia a qualsevol àrea del coneixement; a més de la Indústria. Precisament s’ha inclòs la nova vocalia de biotecnologia / informàtica i s’ha mantingut la vocalia de tècnics; per poder integrar la nostra especialitat en el context clínic-tecnològic més adequat i avançat de la medicina actual de forma multi disciplinar”.

Més de 2.000 radiòlegs estatals i llatinoamericans es reuniran al Baluard de Pamplona per debatre, entre altres qüestions, sobre les noves aplicacions de la radiologia no només en el diagnòstic de les malalties, sinó també en la seva detecció precoç, tractament i seguiment. El congrés comptarà amb participants d’àmbit internacional, com la presidenta de la Societat Nord-americana de Radiologia, la doctora Vijay Rao. Dins de la programació, s’inclou una secció en la qual pacients exposaran la seva experiència sobre el paper que ha jugat la radiologia en el tractament de la seva malaltia.

El programa s’iniciarà el dimecres 23 de maig amb tres cursos precongrés. Es repeteix el curs de “editorialisme”, per oferir la formació imprescindible en publicació científica. S’ha planificat un curs interactiu d’aprenentatge de “la radiologia general basada en casos”. El tercer curs tracta dels “fonaments en la interpretació de la imatge oncològica”.

Des del dijous 24 de maig fins el matí del diumenge 27 de maig tindran lloc totes les activitats científiques que les diferents vocalies han planificat: sessions de formació, científiques, actualització, tallers, sessions interactives, lectura de casos i la novetat de la defensa de pòsters en algunes vocalies. Existeixen les sessions transversals imprescindibles entre diferents subespecialitats o diferents àrees del coneixement; fins i tot amb la vocalia dels tècnics i sessions en col·laboració amb la Indústria. El programa inclou sessions des de nivell bàsic fins a sessions amb el més alt nivell d’especialització. En les diferents sessions del congrés s’especifica el nivell de dificultat; nivell I: resident; nivell II: radiologia general i nivell III: especialització.

Vull agrair a tots els membres del Comitè Científic“, declara el Dr. Vilanova, “l’esforç per preparar aquest programa i esperem que pugui ser del màxim interès per a tots els professionals implicats en la imatge mèdica; començant pels estudiants de medicina, que també tenen una sessió al congrés. Desitgem que hi hagi una gran participació, perquè les activitats del congrés siguin fructíferes i que pugui repercutir en que la nostra especialitat sigui una disciplina imprescindible, fonamental i influent en les decisions clíniques que la medicina actual requereix en benefici dels pacients“.

La seu: un Baluard

El Palau de Congressos i Auditori de Navarra / Baluard Batzar Jauregia eta Nafarroako Auditorioa, conegut també com Baluard, és un edifici acabat en 2003 amb la finalitat de contribuir al desenvolupament cultural de Pamplona i en general de Navarra, suplint les mancances de les que, fins la seva construcció, emmalaltia la capital navarresa.

És un gran espai capaç d’albergar tot tipus d’esdeveniments culturals i comercials. Es tracta d’un dels espais d’aquest tipus més grans de l’estat espanyol, amb una superfície total de 63.000 m², incloses les dues plantes d’aparcament subterrani. L’edifici va ser dissenyat per l’arquitecte navarrès Francisco Mangado i promogut pel Govern de Navarra.

Web del congrés

Salutació del Dr. Joan carles Vilanova