ACN Girona.-Les obres de la nova Clínica Girona ja són un fet. Les excavadores treballen a la part final de la carretera Barcelona per enderrocar-hi les antigues naus i d’aquí a dos mesos ja es començarà a aixecar l’estructura de l’edifici. Les obres suposaran una inversió d’uns 62 milions d’euros (MEUR), perquè apart de la nova clínica també inclouen la urbanització de la zona. El gerent de la Clínica Girona, Carles Espígol, calcula que els treballs s’acabaran a finals del 2020. L’entrada de les màquines sobre terreny suposa, de facto, l’inici de la transformació de l’entrada sud de la ciutat. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que aquest dimarts ha visitat els treballs d’enderroc de les naus, explica que a mig termini –més o menys, en cinc anys- la ciutat “tindrà una entrada privilegiada”, en comptes de l’estampa “denigrada” que ofereix ara.

Part de les antigues naus que hi ha al final de la carretera Barcelona ja són runa. Les excavadores i els tràilers treballen per tirar a terra les antigues estructures i deixar a punt el solar on s’hi aixecarà la futura Clínica Girona. L’enderroc, però, encara s’allargarà dos mesos. Segons precisa Espígol, com que en alguns punts hi ha presència d’uralita, part dels treballs s’hauran de fer manualment i amb equips especialitzats. En total, es tiraran a terra totes les naus que hi ha des de la benzinera fins a l’antiga Ferreteria Puig (aquesta última, inclosa).Tot i que la futura Clínica Girona només ocupi part d’aquest espai, Espígol ja ha explicat que ells s’encarregaran d’urbanitzar tota la zona. I que quan hi hagi un futur propietari que compri les parcel·les que quedin lliures per edificar-hi, ja n’assumirà les càrregues.Si tot va sobre termini, doncs, a finals de març l’estructura de la futura Clínica Girona ja començarà a aixecar-se. El gerent calcula que tota l’obra, inclòs el trasllat, acabarà a finals del 2020. “Un cop hem començat, ja no ens aturarem”, ha subratllat Espígol. Tota l’obra té un pressupost d’entre 60 i 62 MEUR. D’aquests, el gran gruix (més de 50) es refereixen a la construcció de la futura clínica; la resta es reparteixen entre feines d’enderroc i d’urbanització dels espais.Transformació de l’entrada sudL’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que aquesta tarda ha visitat la zona, ha subratllat que “per fi” comença la transformació de l’entrada sud de la ciutat, “que estava molt degradada i que no era la que Girona es mereix”. Madrenas ha recordat que les obres de la nova Clínica Girona són una de les peces principals que s’ha projectat a tot aquest sector, que es complementaran amb altres projectes com el nou institut Ermessenda (a les antigues naus de la Simon), l’ampliació de l’Hipercor o el pavelló del Cassià Costal.”És cert que, en conjunt, totes les obres han de durar força temps, però estem contents que comencin”, ha dit Madrenas. L’alcaldessa calcula que a mig termini, “és a dir a uns cinc anys vista”, l’entrada sud de la ciutat ja haurà patit “un canvi important” en contraposició a l’estampa de naus abandonades que ofereix ara.Triplicarà la superfícieLa nova Clínica Girona, que substituirà l’actual edifici al carrer Joan Maragall, tindrà fins a 36.000 metres quadrats i triplicarà la superfície de l’actual. En número d’habitacions no es creixerà massa, perquè segons concreta el gerent, es passarà de tenir-ne 114 a 120. Però allò que es potenciarà serà sobretot la part de cirurgia ambulatòria i l’àrea quirúrgica (tindrà fins a vuit quiròfans, tres sales de part i tres més per a endoscòpies). “A més, també impulsarem la part de cardiologia, la d’oncologia i la de diagnòstic per la imatge”, concreta el gerent de la Clínica Girona. I conclou: “Guanyarem en serveis a les persones i avançarem cap a la medicina del futur; pocs dies d’estada a la clínica i diagnòstics més eficients”.

https://www.vilaweb.cat/noticies/ampliaciocomencen-les-obres-de-la-nova-clinica-girona-que-marquen-linici-de-la-transformacio-de-lentrada-sud-de-la-ciutat/