“Visions de Girona” és la nova exposició temporal a la Clínica Girona

Del 15 d’abril al 30 de desembre de 2018

“Visions de Girona” és el títol de la nova exposició temporal de la Segona Planta d’Hospitalització de Clínica Girona. Es tracta d’una mostra col·lectiva de fotografia, dibuix i pintura, amb obres fetes per personal de la casa. S’exposen originals de Victoriano Marcos, Joan Carles Guerrero, Ferran Oller, Eva Palau i Jordi Terradas, així com obres d’altres autors aportades per Noemí Araque, Emili Ayats, Josep Bronsoms, Àngels Guidux i Dolors Juanola.

Aquesta és la divuitena mostra artística des de que al setembre del 2010 es va inaugurar a les parets de la Segona Planta d’Hospitalització de Clínica Girona un espai per a exposicions temporals. L’exposició anterior portava per títol “Paisatges per la cara”, i aplegava pintures de Nèstor Berengena, Jaume Bosch, Marina Pechcova i Mariona Pujolàs.

Aquesta iniciativa persegueix un doble objectiu: d’una banda fer més agradable l’estada o la visita a les instal·lacions del centre, i d’altra banda incentivar i potenciar la creativitat del personal.

Hi han exposat, des de setembre de 2010: Infermeres, metges, portalliteres, pintors, informàtics, etc. I ho han fet amb col·leccions de fotografies, dibuixos, pintures, aquarel·les i colleges, i amb títols com “Qui és qui”, “Moments creatius”, “Impactes visuals”, “Invitació a la dansa”, “Apunts”, “Silencis”, “Infants”, “Mascotes”, “Viatges”, “Miscel·lània”, etc.

Més de 100.000 persones han vist l’exposició permanent del 75è aniversari

Les exposicions temporals de la segona es complementen amb l’exposició permanent sobre els 75 aniversari de Clínica Girona, una mostra històrica commemorativa, presentada en plafons gràfics,  que és instal·lada a la planta principal de la Clínica des del 15 de març de 2009.  En aquests quasi 10 anys d’exhibició ha estat vista per més de 100.000 persones.

A l’exposició s’explica com el 15 de març de 1934, el Dr. Francesc Coll i Turbau va constituir, amb altres set metges, la societat “Clínica Girona S.A.” i com al llarg de tots aquests anys Clínica Girona ha anat evolucionant i creixent a un ritme frenètic, igual com han evolucionat i crescut la medicina, la ciutat o la societat en general.

La mostra dedica un espai a exposar que Clínica Girona va ser la primera clínica de la ciutat de Girona, que va posar en funcionament el primer centre de Diàlisi a les comarques gironines (1974), que va ser pionera en implantar noves tècniques de diagnòstic per la imatge (Ressonància Magnètica, el 1997) i que va introduir a Girona el primer servei de Medicina Nuclear (2001), entre d’altres fites.

Més informació sobre aquesta exposició permanent a:

https://clinicagirona.cat/2009/03/15/exposicio-clinica-girona-1934-209-%E2%80%A2-75-anys-compromesos-amb-la-salut/