Animat debat sobre “La feminització de la Infermeria”

Que la professió d’infermeria com a tal encara té molt de camí per recórrer, que cal reivindicar-ne la seva autonomia, i que cal canviar encara molts patrons establerts de la relació laboral entre metges i infermeres” van ser algunes de les conclusions de la conferència de la Dra. Bertran, pronunciada el passat dia 16 a Girona, i que va provocar un animat debat entre la trentena de persones participants a l’acte.

La Dra. Bertran, Professora titular del Departament d’Infermeria de la Universitat de Girona, Delegada de la Rectora pel Programa Universitat Saludables, Directora del Màster Oficial en Promoció de la Salut de la Universitat de Girona, i recentment nomenada directora del Departament d’Infermeria de l’UdG, va fer una aproximació històrica a la professió de cuidar, va parlar de l’origen i evolució de la infermeria fent esment de les diferents tipologies d’institucions de la salut, de les diferents figures de cuidadors i cuidadores que apareixen al llarg de la història, de la influència de les relacions de gènere en l’evolució i desenvolupament de la professió, de la vocació com element mantenidor en la professió i el rol cuidador de la dona, i dels valors en l’estereotipació de la infermeria.

Al final va destacar, entre les estratègies de futur, la formació com element de consolidació de la infermeria com a professió. Després de la conferència es va generar un animat debat entre el públic assistent, i tothom va coincidir en que encara “hi ha molt de camí per recórrer en la normalització d’aquesta professió assistencial”


Lloc: Sala d’actes de Caixa de Girona
Organitzador: Comissió del 75è Aniversari de Clínica Girona