ARA COMARQUES GIRONINES: Terrasses amb vistes

Terrasses amb vistes, una oferta que s’imposa

Suplement Ara Comarques Gironines.
Publicat el 24 d’abril de 2015

M.C-P. / G. B. GIRONA.-

Clínica Girona

Una cafeteria amb terrassa sobre la plaça Miquel Santaló. No té res a veure amb les terrasses d’hotel, però tampoc amb les habitualment poc acollidores cafeteries dels centres hospitalaris. La terrassa de la Clínica Girona és un oasi de pau enmig del brogit de la ciutat i, també, un glop d’optimisme per fer front a la malaltia.

Alguns hotels de Girona obren aquests dies els terrats i hi ofereixen copes, cuina i concerts

Prendre una copa o gaudir d’un àpat a l’aire lliure contemplant la ciutat a vista d’ocell. Amb aquest reclam, alguns hotels de Girona fa uns anys que han obert terrassa a la seva planta superior no tan sols per als seus clients.

És una moda que s’està consolidant en grans ciutats com Barcelona, on ja existeix una guia de terrasses d’hotel que obren amb l’arribada del bon temps, amb oferta gastronòmica, de bar i cocteleria, i amb una programació farcida d’espectacles.

Girona no vol quedar al marge d’aquesta tendència perquè suposa una oferta alternativa, més tranquil•la, a les terrasses a peu de carrer de bars i restaurants, sobre ocupades quan es comença a imposar el bon temps.

Obrir les terrasses dels hotels al públic en general és tot un repte per als responsables d’aquests establiments. Asseguren que la porta d’entrada d’un hotel “fa respecte a aquelles persones que no són clientes de l’establiment”. L’objectiu, diuen, és trencar aquesta barrera i fer que “tothom que ho vulgui s’animi a pujar fins al terrat de l’hotel”.

Els hotels que disposen de terrassa amb vistes la posaran en funcionament entre avui i la primera setmana de maig, just quan Girona comença a engalanar-se per al Temps de Flors, que porta allaus de turistes a la ciutat i que n’omple els hotels.

Hotels: Bellavista, Double Tree i Ultonia

Nota informativa en PDF