Clínica Girona acull la XVIIena Jornada d’Infermeria Nefrològica de les Comarques Gironines

El 16 de juny de 2018, a la Sala d’Actes de la institució

El gerent de Clínica Girona, Carles Espígol, inaugurarà la XVII ena Jornada d’Infermeria Nefrològica de les Comarques Gironines, que tindrà lloc a les 7 de la tarda, a la Sala d’Actes de Clínica Girona. El tema central de la jornada serà “Avenços en HPTS”.

L’HPTS són les sigles de l’hiperparatiroïdisme secundari, una malaltia que es produeix com a reacció de les glàndules paratiroides a una hipocalcèmia causada per una cosa diferent d’una malaltia paratiroïdal, com ara la insuficiència renal crònica.

Per parlar d’aquest tema es comptarà amb la presència de Miguel Gardeñes, RML cardio-renal en AMGEN, una empresa pionera en biotecnologia que descobreix, desenvolupa i produeix fàrmacs innovadors, també en aquesta matèria. La conferència de Miguel Gardeñes porta per títol: “HPTS, què hi ha de nou?” i és prevista per les 19:15 hores.

El programa de la jornada seguirà de 8 a 9 del vespre amb l’exposició d’alguns casos clínics, a càrrec de diverses professionals d’infermeria.

  • Pacient no adherent, a càrrec de Iolanda Morales, de l’Hospital Josep Trueta.
  • Pacient no controlat, a càrrec de Cristina Vàzquez de la Fundació Salut Empordà.
  • Pacient intolerant, a càrrec de Mª Àngels Vilà, de Clínica Girona.
  • Pacient no complidor, a càrrec de Claudia Ximena, de l’Hospital de Palamós.

De 20:45 a 21:00h. està prevista l’exposició de les conclusions, i la Jornada es clourà amb un sopar al restaurant Nelson de Girona.

Es preveu l’assistència de mig centenar de professionals d’infermeria de les comarques gironines, especialitzades en nefrologia i diàlisi.