Clínica Girona utilitza per primer cop tecnologia 3D+4K en una cirurgia laparoscòpica

Dirigida pel Dr. Pere Planellas Giné, que ha rebut recentment una beca de recerca en coloproctologia

Els Drs. Pere Planellas Giné i Xavier Planellas Gelis han estat el segon grup quirúrgic, a nivell estatal, en utilitzar la nova tecnologia 3D+4K, que presenta com a novetat l’empresa Olympus, en una cirurgia laparoscòpica realitzada a la Clínica Girona el passat dia 18 de maig de 2017.

Segons afirma el Dr. Pere Planellas: “Actualment les tècniques de cirurgia mínimament invasives (laparoscòpia) han presentat un salt endavant en la definició de la imatge, es disposa de nous elements de coagulació i dissecció i també de nou material de pinçaria molt més ergonòmic”.

Des del grup quirúrgic de Clínica Girona, que sempre aposta per estar al capdavant de la innovació, i està en formació constant -diu el Dr. Pere Planellas-, volem col·laborar amb la indústria mèdica per poder oferir als pacients la intervenció més adequada combinada amb els millors recursos tecnològics”.

La Clínica Girona està realitzant una aposta per millorar l’equipament de l’àrea quirúrgica i disposar d’uns quiròfans equipats amb la millor tecnologia per seguir sent la Clínica capdavantera en processos quirúrgics de mitja i alta complexitat de les comarques de Girona.

 

Justament ara ha fet 25 anys de les primeres intervencions laparoscòpiques al centre. L’any 1992, coincidint amb la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona, Clínica Girona implantava la cirurgia laparoscòpica com a alternativa a moltes operacions de cirurgia convencional, amb un gran èxit i una gran acceptació per part dels pacients, que veien d’aquesta manera coms se’ls podia aplicar una cirurgia mínimament invasiva que minimitza riscos, estades hospitalàries i accelera la recuperació.